Voor wie woont

Voor wie onderneemt

Voor wie zijn huis wil verkopen

Blog

zaterdag 27 oktober 2018
DDW Eindhoven. Meer foto\’s op Facebook.
De Dutch Design Week in Eindhoven bezocht. Het was verrassend, apart, origineel, eigenaardig, kunstzinnig, vernieuwend, vreemd, fris, gek….. In één woord geweldig! .

zaterdag 20 oktober 2018
Namens Flexa kleuradviezen bij Karwei
20 Oktober 2018 landelijke stylistendag bij Karwei. Namens Flexa geef ik kleuradviezen bij Karwei in Ter Apel. Met welke kleurcombinaties kan ik jou verrassen?

zaterdag 15 september 2018
Namens Histor kleuradviezen bij Gamma
Op 15 september 2018 is er weer een landelijke stylistendag bij Gamma vestigingen. Consumenten krijgen een gratis kleuradvies aangeboden. Namens Histor mag ik die dag adviezen geven bij Gamma in Hoogeveen. Dat wordt weer een kleurrijke dag !

maandag 3 september 2018
Dubbel Elan! Komende maanden met stagiaire!
Mijn naam is Indy Snippe, ik ben 17 jaar oud en woon in Hoogeveen. Ik volg de opleiding Ruimtelijk vormgever op het Cibap in Zwolle. Alles wat met interieur en styling te maken heeft vind ik super leuk! Vanaf deze week loop ik stage bij Interieurstudio Elan. Waarom deze stageplek mij vooral aantrok is omdat geen dag hetzelfde is. Op kantoor adviezen uitwerken, naar woonwinkels gaan. Foto’s maken en advies geven op locatie; alles komt voor. Marian geeft mij deze kans en hierdoor hoop ik zo veel mogelijk tijdens mijn stage te leren

dinsdag 26 juni 2018
Wonen&Co opdracht voor Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant
De bewoners hadden al een nieuw bed en lambrisering en ook al het behang en de vloer. Ze wisten niet hoe het gezellig gemaakt moest worden. Kijk ook bij de tab media op deze site. Klik op de link voor het hele krantenartikel.

maandag 26 maart 2018
Bezoek aan showroom Silvera
Een prachtige collectie meubel- en gordijnstoffen kunnen bewonderen. In de stijl van het magazine ‘Stijlvol wonen’ en de ‘Residence’. Ook in die showroom heel mooi behang en een bijpassende meubellijn. Voor cliënten die deze stijl zoeken: Bel mij om een afspraak voor een interieuradvies en we gaan samen naar de showroom in Almere. www.silvera.nl

zondag 25 februari 2018
Wonen&Co de beurs adviescafé
Zaterdag 17 maart geef ik adviezen op de beurs. Je kunt je online alvast inschrijven.

dinsdag 9 januari 2018
Beroepenfeest
Ik doe ook mee met het beroepenfeest in het kader van: ‘Alles mag je worden… behalve ongelukkig.’
Het is leuk om leerlingen te mogen vertellen over mijn beroep.

dinsdag 5 december 2017
netwerken. VO de Wolden bestaat drie jaar!
Om helemaal uit het niets je bedrijf op te starten is wel even een dingetje.
Na jaren in loondienst te hebben gewerkt moest ik opeens zelf verzinnen hoe ik aan opdrachten zou komen. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat was voor mij een ware ontdekking. Het is een leerzaam traject geweest en nog steeds houdt het me bezig.
Ik ben niet het type, “de gangmaker op het feest”. Ik ben meer de luisteraar dan de prater, maar als ik over mijn werk begin te praten, hou ik soms niet meer op….. Al wel merkte ik steeds meer hoe leuk het is om een netwerk dicht in de buurt te hebben.
Om die reden heb ik zelf het initiatief genomen om een vrouwen netwerk op te richten. Ik raakte in gesprek met Jeannette Los (destijds bedrijvencontactfunctionaris bij Gemeente de Wolden) Mijn vraag aan haar was hoe ik in contact kon komen met zakenvrouwen in gemeente de Wolden. In Hoogeveen ben ik lid van de zakenkring aldaar en daar ken ik al veel ondernemers. Zakenvrouwen, in mijn eigen gemeente kende ik nauwelijks. Jeannette heeft me geholpen om te onderzoeken of er meer vrouwen in De Wolden dit idee voor een netwerk zouden zien zitten. En met resultaat! Samen met Rigina Zuidema en Corine Vogelaar en iets later Saskia Brouwers in het bestuur hebben we dit netwerk opgezet. Inmiddels hebben we ruim 50 leden.
Waarom dit zo succesvol is?
Ten eerste vrouwen in het zelfde (zakelijke) schuitje. We luisteren en praten met elkaar over onderwerpen die ons allemaal aangaan.
We wonen bij elkaar in de buurt. Ook fijn als er een evenement is in De Wolden, dan ontmoeten we elkaar. Leden organiseren bedrijfsbezoeken, dus we ontdekken elkaars bedrijf.
We houden onze bijeenkomsten elke keer weer ergens anders. Zo kom ik op plekken waar ik anders niet zou komen. De Wolden wordt een steeds bekender terrein.
Niet altijd heb je direct handel/omzet voor elkaar, maar onze cliënten zoeken ook hun specialisten. Het is dan leuk om hen te attenderen op kwaliteiten uit je eigen netwerk. En het leukst is dat het altijd in de buurt is! Foto hieronder gemaakt bij de notaris, de oprichting!
www.vodewolden.nl

donderdag 26 oktober 2017
Ons huis in Wonen&Co. Thema: binnenkijken bij de styliste
Best bijzonder om je eigen huis (en tuinhuis) in de krant terug te zien. Het is een heerlijk licht huis en de woonkamer is tuingericht. In de tuin hebben we een border met veel roze bloemen en de siergrassen worden bijna paars/rood. De keuze voor de buitenpotten is daarom fuchsia roze geworden. Dit vind ik mooi bij de witte steen van de woning. Binnen is er op dit moment veel zacht groen in huis. Eigenlijk altijd wel zachte kleuren. Toch koos ik voor het tuinhuis voor naturelle tinten en sobere kleuren. Dat knusse gevoel als de houtkachel brandt. De lichtjes aan als het donker is. Super gezellig.

vrijdag 13 oktober 2017
Vastgoed workshop over kleurgebruik
Via de beroepsvereniging BNS Crisp, waar ik lid van ben, worden regelmatig workshops of lezingen aangeboden om op de hoogte te blijven op ons vakgebied. Deze keer ging ik naar een workshop/lezing over het onderwerp kleur. Met name over kleurgebruik van toepassing op de vastgoedstyling.
Wat doet kleur in de ruimte? Wat is het psychologische effect van kleur? En waaruit is de kleur opgebouwd? Deze laatste vraag is goed te herleiden als je werkt met het NCS systeem.
De foto laat zien hoe het NCS kleurensysteem is opgebouwd. Deze basis moet je weten om slim met kleurgebruik om te kunnen gaan.
http://www.bnscrisp.nl

vrijdag 22 september 2017
Bezoek aan 100%Design | Olympia London
Het was een inspirerende beurs in Londen. Nog steeds valt op dat meubelen ronde vormen hebben. Niet alleen meubelen, maar ook verlichting, vloeren, deuren, keukens, badkamers en diverse wand- en vloerafwerkingen.

dinsdag 19 september 2017
Styling for all is Interieurstudio Elan
Na maanden van voorbereiding is het vandaag een feit. Interieurstudio Elan!
Na zeven jaar Styling for all is het tijd voor een metamorfose. Niet alleen breidt het aantal zakelijke cliënten zich steeds verder uit, maar ik heb ook geleerd hoe groot de kracht van samenwerking met collega’s uit de interieurwereld is. We bundelen onze ideeën, we versterken elkaars vakmanschap. Dat maakt mijn adviezen nog beter en completer. Zo kan ik mijn opdrachtgevers op een nog hoger niveau van dienst zijn. Interieurstudio Elan werkt met elan, met u en voor u!

vrijdag 1 september 2017
Nieuwe woning bouwen? Eigenlijk begint dat van binnen!
Bij de keuze van de woning val je meestal als eerste op de buitenkant van het huis. Een statige notariswoning, een rietgedekte woonboerderij of een strakke woning met lessenaarsdak…
Vervolgens bekijk je de situatie van de kavel en je bekijkt het aantal kamers en de grootte hiervan.
Meestal is een woning in een brochure al leuk met wat meubeltjes ingetekend, zodat je kunt zien waar de eethoek en zithoek komt en de TV. Dit is meestal een standaard schets. Als je de maten nameet, kan het zijn dat de keuken lang niet zo groot uitpakt als je dacht. Van tevoren is het goed om te noteren wat jouw wensen zijn in de verschillende ruimtes.

Eigenlijk beginnen de plannen juist BINNEN!
Bijvoorbeeld de woonkamer.
Wil je een hoekbank? Heb je een servies kast nodig omdat de keuken niet zo groot is of droom je van een grote boekenkast? Zie jij jezelf lekker bij een (hout)kachel zitten of wil je graag een werkplek in de woonkamer? Is er ruimte voor een kinderhoekje en past een eilandkeuken?
Voordat de woning gebouwd wordt, kun je de inrichting al laten uitwerken. Zo kan het gebeuren dat een raam iets smaller moet worden, omdat je heel erg graag een XL TV in je woning wilt. Of zou de deur 30 cm verplaatst moeten worden, omdat je vanwege de eilandkeuken net wat meer wandruimte nodig hebt.
En wat dacht je van de verlichting? Als je van tevoren weet waar de eettafel komt, kun je precies uitrekenen waar het lichtpunt komt voor een hanglamp en hoef je niet met verlengkabeltjes te werken. Dat geldt uiteraard ook voor de TV aansluiting.
Dus van tevoren zeker alvast de inrichting gaan verzinnen, zorgt ervoor dat straks alles perfect in orde is en voorkomt dat je achteraf denkt: Toch jammer van…..
Een vakkundig oog van mijn kant op jouw wensenlijst, en met de bouwtekening erbij, zorgt voor een smaakvolle en praktische inrichting. Helemaal op maat en helemaal naar jouw wensen!

donderdag 24 augustus 2017
Hoe een leegstaande woning verkopen?
Er zijn twee soorten leegstaande woningen.
Bestaande en nieuwe woningen, waarbij vaak een modelwoning wordt ingericht.

Een lege woning is lastig te verkopen. Je krijgt bij het zien van foto’s van een leeg huis niet bepaald een “wow” gevoel. Bij een bezichtiging is het ook lastig. Je ziet niet meteen hoe de zithoek past en of er nog ruimte is voor een kast of hoe groot een eettafel kan zijn.
In een bestaande lege woning zie je alle gaatjes, scheurtjes, beschadigingen en achterstallig onderhoud van de woning. Daar waar de verf minder goed meer op het houtwerk zit, valt dit in een lege woning meer op. Meestal klinkt het hol. De sfeer is ver te zoeken.

Leuke woningen verkopen sneller. En leuk kan het worden!
Zeker als de vloeren nog in redelijke staat zijn, kun je door middel van meubilair de woning eenvoudig tot leven laten brengen. Ik werk graag met kartonnen meubelen. Doordat karton plat in mijn bestelauto past, hoef ik maar één rit te maken en kan ik zelf de spullen in de woning tillen. Bij echte meubelen heb je een verhuiswagen nodig en twee personen en kost het meer moeite met sjouwen. Om die reden zijn kartonnen meubelen voordeliger.
Kartonnen banken worden voorzien van stoffen hoezen, zodat dit er fraai uit ziet. Met leuke kussens zijn de banken af te stylen. De meubelen zijn op ware grootte. Zo zijn bedden 90X200 en kun je er nog een achterwand achter plaatsen voor een luxe gevoel. Een leuk sprei en een paar kussens en je hebt een prachtige slaapkamer. Met accessoires kan de hele woning worden afgestyled. De accessoires kunnen per doelgroep aangepast worden. Is het een gezinswoning of seniorenwoning? De accessoires worden hierop aangepast.

Bij een modelwoning wordt meestal een nette vloer gelegd en worden ook gordijnen uitgezocht. Er zijn ook keukens van karton. Dit is handig voor een modelwoning. Je kunt een opstelling kiezen, zodat mensen de ruimte goed kunnen bekijken. En het leuke is dat je bij aankoop van de woning zelf de keuken kunt uitzoeken in jouw favoriete kleur en stijl.
Door een aantrekkelijke presentatie zal er meer belangstelling voor de woning zijn, waardoor deze eerder wordt verkocht. En hoe eerder, hoe hoger de verkoopprijs zal zijn.