Blog

De vrolijke kleuren in de natuur.

Wat word ik blij van die kleurrijke velden! Tulpen, koolzaad en paardenbloemen. En dit allemaal in het noorden van Nederland. Maar ook in onze eigen tuin zie ik elke dag meer groen. De beuk die elk moment zijn blaadje open vouwt. De plataan waar al hele kleine blaadjes aan komen. En het is bijna ijsheiligen. Dan kunnen eindelijk de potten weer worden gevuld. Eerdere jaren wachtte ik hier niet op, maar het was al met al een koud voorjaar. Juist daarom is het extra genieten van zoveel kleurenpracht in de natuur.

Meubeladvies appartement

Bij een meubeladvies start ik altijd met een plattegrondschets. Zo kun je precies zien waar meubelen komen te staan en in welke maat. Bij dit ontwerp heb ik voor twee maatwerkkasten gekozen. Het leek me leuk om de TV te integreren in een wandmeubel omdat de bewoonster een leuke verzameling accessoires heeft en ook veel boeken. Er zijn geen vensterbanken. In dit TV meubel zitten klepkasten om spullen op te bergen en ook open vakken voor gezellige spullen.

In de keuken komt ook een maatwerk kast. Mevrouw wil er serviesgoed in op kunnen bergen. Maar ook hier een paar open vakken voor leuke accessoires.

In een 3D impressie is in dit geval goed te zien hoe het gaat worden. Door te kiezen voor een ronde tafel is er in de keuken voldoende ruimte voor een royale kast.
Ook geeft het geheel een goed beeld van de kleurcombinaties.

Tuinontwerpen bij Gamma 25 en 26 maart

 

Via de beroepsvereniging BNS Crisp kregen we een cursus tuinontwerp bij Gamma.
Het gaat niet over de beplanting, maar over de indeling en het materiaalgebruik. Denk aan schuttingen, tegels. grint. De toevoeging van een pergola of zonnescherm. Regenton, aankleding… En natuurlijk rekening houdend met de stand van de zon, omdat dit natuurlijk belangrijk is voor de tuinwensen. Ik ben zondag 26  maart in Zwolle.

 

Vakbeurs ShowUp

Vakbeurs ShowUp in Vijfhuizen is vooral bedoeld voor de cadeau winkels. Toch vind ik het altijd een leuke beurs om te bezoeken. De afdeling baby en peuters is vooral beige en de interieuraccessoires worden steeds kleurrijker. Felgekleurde kaarsen en plaids. Kom maar op met een kleurrijk voorjaar!

Het bezoek aan deze beurs combineerde ik met een bezoek aan Fabrique des Lumières in Amsterdam. Een prachtige voorstelling met werken van Gustav Klimt.

Fabrique des Lumières en Groninger museum.

Onlangs bezocht ik in Amsterdam de voorstelling van Gustav Klimt in combinatie met Hundertwasser en Schiele. Wat was dit letterlijk en figuurlijk schitterend! Beweging, geluid en kleurrijk. Prachtig! Ooit in Wenen maakte ik jaren geleden kennis met deze kunstenaars. En nu te beleven in Amsterdam!

Ook was ik in het Groninger museum waar ik de extravagantie kleurrijke collectie van modeontwerper Gianni Versace heb bewonderd. Wat een prachtige tentoonstelling.  De Griekse meander kwam overal terug. Een explosie aan kleuren.

Daarnaast is er een vaste collectie en vond ik persoonlijk het keramiek van Hella Jongerius erg mooi. Maar ook mooie schilderijen en de tentoonstelling over jaren 70 albumcovers was leuk om te zien. Oh jaaaa haha.

 

Kerstboom eruit, styliste erin!

Meestal voelt het kaal als de kerstversiering is opgeborgen. Door het sombere weer voelt het extra fijn om met het interieur aan de slag te gaan. Graag help ik hierbij. Van een kleur en/of behangadvies tot een complete metamorfose. Een advies kost wat geld, maar het levert vaak veel tijd, maar ook geld op. Geen uren shoppen. Geen gedoe met kleurtesters of uren behangboeken bekijken. Nog meer geld bespaar ik op de juiste meubelmaat keuze. Ik heb al veel miskopen gezien van te grote of te kleine meubelen.

Ook een stappenplan is mogelijk. Dit is heel overzichtelijk. Is er een bepaald meubel aan vervanging toe, dan weet je precies welke maat gekocht kan worden en in welke kleur.

Dit is de tijd van opruiming in veel woonwinkels. Al eens aan een showmodel gedacht?

Kortom: Bespaar tijd en geld en pak het in één keer goed aan.

Kerst en Nieuwjaar.

Persoonlijk vind ik deze tijd van het jaar erg leuk. Ons huis gezellig in kerstsfeer. Een bezoek aan een kerstmarkt nu dat weer kan. Fijn samen zijn met onze familie en vrienden. Genieten van de kerstlekkernijen. En het allermooiste wat 11 december gebeurde is de geboorte van onze kleinzoon, waardoor ik de titel ‘OMA’ kreeg.

Wandcontactdozen en schakelmateriaal.

Heb je advies nodig voor wandcontactdozen? JAZEKER!!!

Het aller belangrijkste is dat stopcontacten op de juiste plek zitten. Regelmatig zitten ze op de foute plek. Hoe vaak zie je in een woning de strijd met verlengsnoeren? Dit hoeft niet. Van TV aansluiting tot wandlampen, goede verlichting in de keuken. Bedlampjes zonder lange kabels over de muur. Als je weet hoe je woning is ingedeeld, kun je alles op de juiste plek krijgen. En zeker als je zelf gaat bouwen of verbouwen. Niet alles standaard, maar op maat. Het levert zoveel meer comfort op als alle elektra goed zit!

Al diverse keren heb ik een vloerstopcontact in de zithoek geadviseerd. Deze komt onder de bank. Vooral als je de zithoek bij een grote woning wat meer midden in de ruimte hebt staan. Dan is het irritant dat het snoer van je leeslamp vanaf de muur de zithoek in moet. Struikelgevaar! Of je laptop even aan de stroom…

En schakelmateriaal is ook in zoveel kleuren! Prachtig als dit bij de inrichting van je ruimte past.

 

Samenwerking woningpresentatie voor verkoop van de woning.

Al vijf jaar werken Jeroen en ik samen. Vanwege toenemende drukte zocht ik destijds iemand die mijn foto’s kon nabewerken. En dat werd Jeroen. En dat hij ook fotograaf is, is ook nog eens super handig. Hij is mijn vervanger als ik op vakantie ben.

Jeroen heeft een drone, en als er een keer een woning met veel grond is, of met een weids uitzicht, dan doet Jeroen altijd de luchtfoto’s. Vorige week gingen we samen twee grote woningen met mooie uitzichten fotograferen. Hij buiten en met drone. Ik binnen foto’s met styling.

Dus we werken wekelijks samen, want alle woningfoto’s corrigeert hij op belichting enz. en soms gaan we samen op pad.

Een top collega!