Blog

Shoppen in kerstsferen.

De afgelopen weken stond in het teken van shoppen, shoppen en shoppen. En dat was in kerstsfeer! Niet alleen bij de tuincentra, waar ik vooral ben voor potten/planten. Ook de meubelzaken waren vroeg dit jaar. Ik vond het sfeervol, hoewel ik zelf nog met sinterklaasgedichten bezig ben. Diverse opdrachten zitten momenteel in de eindfase. De laatste accessoires worden aangeschaft. Hoewel ik alle kassabonnetjes bewaar, hoeft zelden iets retour. Ik heb altijd vloer-, karpet-, behang- en/of kleurstalen bij me, zodat ik qua kleurcombinatie altijd goed zit. Ook meet ik van tevoren vensterbanken en kastdieptes op, zodat ik zeker weet dat alles past. Omdat ik ook weer nieuwe projecten heb, combineer ik het shoppen van accessoires ook door meubelen te bekijken. En ik test banken. Uiteraard gaan cliënten zelf proef zitten, maar ik weet heel goed een voorselectie te maken als het op de keuze van zitmeubelen aankomt. Qua uitstraling, maar ook hoe de bank zit. Tijdens het intakegesprek weet ik uiteraard al of mensen op de bank zitten, hangen of liggen…

 

Dutch Design Week Eindhoven 2023

Voor het twaalfde jaar gingen mijn man en ik naar Eindhoven. We gingen op de fiets door Eindhoven, zodat we lekker vlot van de ene naar de andere locatie kunnen. Wat hebben we veel bijzondere ontwerpen kunnen bekijken. Van bemoedigende concepten tot kant-en-klare producten, en van toekomstbestendige mode en technologische innovatie tot broodnuchter sociaal design.
Op Facebook en Instagram heb ik meer foto’s geplaats. De foto is een ontwerp van www.Carolinatrinker.com
Ze laat haar ontwerpen met de mobiele telefoon tot leven komen.

Zaterdag 21 oktober Flexa kleuradvies bij Gamma in Emmen

Heel handig zijn kleurtesters! Flexa heeft een mooi kleurenpallet samengesteld rondom de kleur van het jaar 2024: Sweet embrace. Ik heb met de kleurtesters alvast op de roerhoutjes geverfd, zodat alle kleuren het allerbeste te bekijken zijn.

Kom langs voor een gratis kleuradvies bij Gamma, Nijbracht 30 in Emmen. En profiteer van de korting op Flexa verf.

Zaterdag 14 oktober Flexa kleuradvies bij Karwei in Steenwijk

Wederom werd ik geselecteerd om bij de Karwei kleuradviezen te geven.

Je kunt zonder afspraak langskomen! Wil je het allerbeste advies? Neem dan foto’s van de situatie mee en wellicht een vloerstaal of gordijnstof. Ik heb er weer zin in, want op zo’n dag komen zeer uiteenlopende kleuren voorbij. Van woonkamer tot babykamer. Van toilet tot kantoor.

Kleur van het jaar 2024 van Flexa en Histor.

Uiteraard ben ik altijd benieuwd met welke kleur van het jaar Flexa en Histor komen. Deze kleuren werden afgelopen week onthuld. De kleur van het jaar 2024 is voor beide verfmerken een zachte tint. Deze kleuren gaan we ongetwijfeld in 2024 zien.

Toch hou ik me niet zo bezig met trendkleuren. Ik heb diverse kleurenwaaiers en ik hou ervan om zelf de juiste kleur uit te zoeken. Dit kan dan net iets donkerder, lichter, warmer of bleker zijn dan zo’n kleur van het jaar. Op beurzen zien we steeds meer uitgesproken kleuren. Maar dit moet wel bij je passen! Dus welke kleur ik voor je kies is een kwestie van jouw smaak. Het is ook het combineren met kleuren die er al zijn en is afhankelijk van de lichtinval van een ruimte. Daarom pakt een zelfde kleur verrassend anders uit als je deze op verschillende wanden aanbrengt. Valt het daglicht erop, dan lijkt de kleur lichter en met weinig ramen in de buurt lijkt de kleur donkerder. In een kamer op het noorden zal de kleur een ander gevoel geven dan dezelfde kleur in een kamer op het zuiden gesitueerd. Daarom kom ik graag bij je thuis met de waaiers om de leukste kleurcombinaties te maken. Zo voorkom je miskopen.

 

Zaterdag 29 juli Flexa kleuradvies bij Karwei in Steenwijk

Heel leuk om geselecteerd te zijn om kleuradviezen te geven namens Flexa bij Karwei.

Op deze dag kan iedereen zonder afspraak langskomen en probeer ik met behulp van waaiers en kleurstalen mooie kleurcombinaties samen te stellen.

Lees je dit, en wil je langs komen? Neem foto’s mee van de ruimte waar je advies voor wilt hebben, zodat ik je goed kan helpen.

Vakantie voorbij?

Mijn vakantieperiode stem ik altijd af op de vakantieperiode van mijn vervanger. Deze keer koos ik ervoor om een keer vroeg op vakantie te gaan. We zijn naar Italië geweest. Gestart bij het Lugano en Comomeer, maar vanwege regenachtige dagen daar op komst, zijn we doorgereden naar Toscane. We hebben de prachtige steden Florence en Bologna bezocht en daarnaast diverse schilderachtige dorpjes en gefietst door de heuvels met de typerende cipressen. Maar ook een paar boeken gelezen en dagelijks een sudoku. Het was fantastisch. En nu we terug zijn, starten de vakanties in Nederland. Onze tuin met de bloeiende lavendel en oleander, het kleine olijfboompje… de vakantie voelt nog niet helemaal voorbij. Met mooi weer is het thuis ook volop genieten. En fijn, de lange zomeravonden. De foto is gemaakt in San Gimignano.

De vrolijke kleuren in de natuur.

Wat word ik blij van die kleurrijke velden! Tulpen, koolzaad en paardenbloemen. En dit allemaal in het noorden van Nederland. Maar ook in onze eigen tuin zie ik elke dag meer groen. De beuk die elk moment zijn blaadje open vouwt. De plataan waar al hele kleine blaadjes aan komen. En het is bijna ijsheiligen. Dan kunnen eindelijk de potten weer worden gevuld. Eerdere jaren wachtte ik hier niet op, maar het was al met al een koud voorjaar. Juist daarom is het extra genieten van zoveel kleurenpracht in de natuur.

Meubeladvies appartement

Bij een meubeladvies start ik altijd met een plattegrondschets. Zo kun je precies zien waar meubelen komen te staan en in welke maat. Bij dit ontwerp heb ik voor twee maatwerkkasten gekozen. Het leek me leuk om de TV te integreren in een wandmeubel omdat de bewoonster een leuke verzameling accessoires heeft en ook veel boeken. Er zijn geen vensterbanken. In dit TV meubel zitten klepkasten om spullen op te bergen en ook open vakken voor gezellige spullen.

In de keuken komt ook een maatwerk kast. Mevrouw wil er serviesgoed in op kunnen bergen. Maar ook hier een paar open vakken voor leuke accessoires.

In een 3D impressie is in dit geval goed te zien hoe het gaat worden. Door te kiezen voor een ronde tafel is er in de keuken voldoende ruimte voor een royale kast.
Ook geeft het geheel een goed beeld van de kleurcombinaties.

Tuinontwerpen bij Gamma 25 en 26 maart

 

Via de beroepsvereniging BNS Crisp kregen we een cursus tuinontwerp bij Gamma.
Het gaat niet over de beplanting, maar over de indeling en het materiaalgebruik. Denk aan schuttingen, tegels. grint. De toevoeging van een pergola of zonnescherm. Regenton, aankleding… En natuurlijk rekening houdend met de stand van de zon, omdat dit natuurlijk belangrijk is voor de tuinwensen. Ik ben zondag 26  maart in Zwolle.