Dutch Design Week Eindhoven

De Dutch Design Week in Eindhoven (#DDW22) bezoek ik al tien jaar. We gaan meestal twee dagen, zo ook dit jaar. We hadden geluk met het prachtige weer. Het was heerlijk om door de stad te fietsen. En fietsend is de beste manier om alles te gaan ontdekken. Op diverse locaties zijn exposities. Van jong talent tot gearriveerde designers, waardoor een zeer divers aanbod. Van conceptuele fase tot productierijpe ontwerpen. Er is veel aandacht voor duurzaamheid en gezondheid.

Persoonlijk vind ik textiel, keramiek, meubelen en verlichting het mooist om te bekijken. Kleurrijk en vervaardigd met bijzondere technieken. Maar vaak wordt je ook verrast door heel andere dingen. Zo waren er veel zintuigprikkelende exposities en zie je allerlei creatieve oplossingen voor de klimaat- en energieproblematiek. Het is een hele interessante en inspirerende beleving in deze bruisende stad met prachtige gebouwen.

De grote foto is een modulair kastsysteem van stans afval gemaakt. Le Petit Boudoir, van Teun Zwets en is te zien in het Evoluon. Dit UFO vormige gebouw alleen al is een geweldige ervaring om te betreden.

 

Enthousiast geworden?