Duurzaam (t)huis

Je huis verduurzamen gaat vaak over zonnepanelen, isolatie,  (hybride) warmtepomp.

Maar ook bij de inrichting kun je heel goed voor duurzaam gaan. Door voor een interieuradvies te kiezen, ben je al duurzaam bezig. Want miskopen is dan verleden tijd.

Een nieuw interieur betekent ook niet altijd alles nieuw. Oud en nieuw gaan prima samen. Verbinding ontstaat door o.a. het juiste kleurgebruik. Met her stoffering van meubelen, of meubelen een ander kleurtje te geven, kunnen ze vaak nog best een ronde mee.  Heb je toch spullen nodig? Het meest duurzaam is spullen aan te schaffen bij de kringloopwinkel.
Wil je toch vernieuwen? Dan zijn meubelen die lang mee gaan en recycle baar zijn, de beste optie. Meubelen met spaanplaat slijten snel en bevatten schadelijke stoffen. Vermijd meubelen met plastic waar vaak schadelijke weekmakers in zitten. Hout gaat lang mee. Het is gemakkelijk te repareren en met een FSC keurmerk weet je dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Naast hout zijn bamboe, rotan, wol, vilt, jute, katoen, hennep en gerecycled glas duurzaam.

Ook een tijdloos interieur is duurzaam.

Met een andere kleur op je muren kun je al snel een ware metamorfose creëren. Kies ecologische verf van bijvoorbeeld  www.vestingh.nl. Ik heb de kleurstalen in huis.

Wil je graag een duurzame inrichting? Ik help je graag! Met de juiste keuzes kun jij weer jaren plezier hebben van je interieur.

De afbeelding is van een stoelen vervaardigd uit hennep. Voor een bedrijf adviseerde ik deze stoelen voor in de kantine. Stoelen via www.vepa.nl
En voor meer foto’s zie bedrijfsportfolio LED verlichting. Er waren veel duurzame aankopen voor dit bedrijf, waaronder de vloeren en meubelen.

 

Enthousiast geworden?