Fabrique des Lumières en Groninger museum.

Onlangs bezocht ik in Amsterdam de voorstelling van Gustav Klimt in combinatie met Hundertwasser en Schiele. Wat was dit letterlijk en figuurlijk schitterend! Beweging, geluid en kleurrijk. Prachtig! Ooit in Wenen maakte ik jaren geleden kennis met deze kunstenaars. En nu te beleven in Amsterdam!

Ook was ik in het Groninger museum waar ik de extravagantie kleurrijke collectie van modeontwerper Gianni Versace heb bewonderd. Wat een prachtige tentoonstelling.  De Griekse meander kwam overal terug. Een explosie aan kleuren.

Daarnaast is er een vaste collectie en vond ik persoonlijk het keramiek van Hella Jongerius erg mooi. Maar ook mooie schilderijen en de tentoonstelling over jaren 70 albumcovers was leuk om te zien. Oh jaaaa haha.

 

Enthousiast geworden?