Kleur van het jaar 2024 van Flexa en Histor.

Uiteraard ben ik altijd benieuwd met welke kleur van het jaar Flexa en Histor komen. Deze kleuren werden afgelopen week onthuld. De kleur van het jaar 2024 is voor beide verfmerken een zachte tint. Deze kleuren gaan we ongetwijfeld in 2024 zien.

Toch hou ik me niet zo bezig met trendkleuren. Ik heb diverse kleurenwaaiers en ik hou ervan om zelf de juiste kleur uit te zoeken. Dit kan dan net iets donkerder, lichter, warmer of bleker zijn dan zo’n kleur van het jaar. Op beurzen zien we steeds meer uitgesproken kleuren. Maar dit moet wel bij je passen! Dus welke kleur ik voor je kies is een kwestie van jouw smaak. Het is ook het combineren met kleuren die er al zijn en is afhankelijk van de lichtinval van een ruimte. Daarom pakt een zelfde kleur verrassend anders uit als je deze op verschillende wanden aanbrengt. Valt het daglicht erop, dan lijkt de kleur lichter en met weinig ramen in de buurt lijkt de kleur donkerder. In een kamer op het noorden zal de kleur een ander gevoel geven dan dezelfde kleur in een kamer op het zuiden gesitueerd. Daarom kom ik graag bij je thuis met de waaiers om de leukste kleurcombinaties te maken. Zo voorkom je miskopen.

 

Enthousiast geworden?