Open Huizen Dag 6 april 2024

Als je op zoek bent naar een huis biedt de Open Huizen Dag een mooie extra kans om je droomhuis te vinden. Doordat veel mensen het druk hebben is een afspraak maken voor een bezichtiging soms ingewikkeld, zeker als je samen wilt afspreken. Denk aan jongeren die wellicht ook hun ouders mee willen nemen, of ouderen die hun kinderen willen meenemen. Op 6 april tussen 11.00 en 15.00 uur kun je zonder af te spreken bij de deelnemende woningen kijken. Ook dat huis waarbij twijfel is kun je toch mooi nog even mee nemen… wie weet!

Om bovengenoemde reden is het dus ook voor de verkopers slim om aan de Open Huizen Dag mee te doen.

Al bijna 15 jaar fotografeer ik woningen voor de verkoop en geef ik mensen persoonlijk tips hoe de woning verkoopklaar kan worden gemaakt voor fotografie en bezichtigingen. Altijd bekijk ik het huis als hoe een koper zou kijken. Dit begint al bij de buitenkant. Een nette tuin, een welkom gevoel door deels open raambekleding. Alle tips geef ik in de vorm van een schriftelijke to-do lijst per ruimte van de woning. We kiezen het beddengoed, ik check of spots in keuken of badkamer het doen. Soms schuiven we met een bed of bureau. Ook geef ik tips ter voorbereiding op de verhuisdag. Is de woning erg vol? Mogelijk kun je alvast één en ander inpakken of ontspullen, want zodra je de sleutel van je nieuwe huis hebt, wil je daar schilderen of klussen.
Met dit lijstje gaan bewoners zelf aan de slag. Soms is dit in een uurtje klaar, maar soms willen mensen bijvoorbeeld een dagje met familie of vrienden de tuin flink aanpakken. Of besluit men om alvast spullen naar een kringloop, opslag of stort te brengen.

Voor een goede verkoop (hoogste prijs) is een nette, discrete en aantrekkelijke fotopresentatie erg belangrijk. Niet alleen potentiële kopers kijken op Funda, maar ook familie, collega’s, buren. Wees trots in plaats van: daar moeten kopers doorheen kijken. Ook bespreek ik of luchtfoto’s, film of 360° foto’s meerwaarde hebben.

Op de dag van fotografie leg ik de laatste hand aan de styling en is de woning ook klaar voor bezichtigingen. Deze werkwijze is al jaren succesvol!

Enthousiast geworden?