Portfolio categorie:

Portfolio categorie: Voor wie woont

Uw interieur vertelt wie u bent. Veranderen uw woonwensen? Dan denkt én doet Interieurstudio Elan graag met u mee – voor een bescheiden aanpassing of metamorfose, voor een verbouwing of nieuwbouw. In het proces van plannen maken en beslissen is Marian van der Heide een ideale sparringpartner. En is uw opdracht veelomvattend? Dan werkt Marian samen met Ellen Vegter en een team van specialisten.

Reactie van de cliënt

"Samen met Marian heb ik de meubels uitgezocht. Ook de stoffen en kleuren. Ze adviseerde me prima. Het is een prachtig geheel geworden waar ik heel blij mee ben. Bovendien was het heel plezierig om het samen met Marian te doen. Heel tevreden dus!!"

Eerst maakte ik een plattegrondschets en gaf ik suggesties voor kasten. Omdat het appartement geen ramen met vensterbanken heeft, en er wel veel boeken en dierbare spulletjes zijn, adviseer ik vakkenkasten. Een royaal meubel waar de TV op past in combinatie met een opbergkast en vakken voor boeken en accessoires.

In de zithoek een prachtig vloerkleed met een mooie comfortabele bank, een relaxfauteuil en een fijne fauteuil.

Een ronde eettafel past het beste. Hierbij ook weer comfortabele stoelen.

De kast in de keuken bevat veel opbergruimte voor het glasservies en serviesgoed, maar heeft ook een paar open schappen voor boeken en accessoires. En er passen heel veel ‘nieuw huis’ kaartjes bovenop! Te feestelijk om weg te halen voor de foto’s.

De verlichting werd afgestemd op de indeling, zodat kasten en schilderij mooi worden uitgelicht en een fijne leeslamp bij de bank en goede verlichting bij de eettafel.

Ik ging mee naar de woonwinkel om samen met mevrouw de meubelen uit te zoeken en de kleuren van de meubelen en stoffen samen te stellen.

Tot slot mooie soepel vallende gordijnen in een wave plooi, wat hier erg mooi bij past. Het straalt veel warmte en persoonlijkheid uit.

 

Oude situatie

Het advies is voor een gezin met twee jonge kinderen. De keuken was aan vervanging toe. In de oude situatie waren de woonkamer en de keuken twee aparte ruimtes.

De muur ging eruit. Er kwam een nieuwe visgraat vloer. Een prachtige L- vormige keuken staat nu centraal in de ruimte. De bartafel bleef in de keuken. Er kwam een nieuwe royale eettafel bij de zithoek. Naast de grote hoekbank passen twee fauteuils. (op moment van fotografie zijn de nieuwe fauteuils helaas nog niet geleverd) De speelse salontafels en het TV meubel zijn nieuw.

Met de doorbraak van de muur is het lichter, prettiger leefbaar en stijlvol geworden. De hoekbank en eetkamerstoelen worden nog vervangen.

Voor wie woont
Reactie van de cliënt

"Na al twee keer eerder met Marian te hebben samengewerkt met het inrichten van de hal en de praktijkruimte, hebben we haar uiteraard ook gevraagd voor het opnieuw inrichten van onze kamer. En Marian heeft goed geluisterd naar onze wensen, van heel landelijk naar een wat strakkere inrichting met behoud van de sfeer. En dat is gelukt, genoeg ruimte voor onze honden, fijne zitplekken, en een meer dan geslaagd lichtplan. Kortom, het is erg genieten in onze kamer."

De woonkamer moest helemaal worden opgeknapt. We startten met de vloerkeuze. Leisteen (PVC). Het meubilair is aan vervanging toe. De wens was voldoende opbergruimte, goede verlichting en een sfeervol geheel. Ik adviseerde om van de toegangsdeur die nooit als deur gebruikt wordt,  een kast te maken. (deze gaat in de hal open) De wand werd helemaal doorgetrokken. Op de plek waar achter de muur nu een kast is, zijn twee nissen in de muur gemaakt. De muur werd behangen met een natuurlijk ogend structuur behang. Qua opstelling een bank met twee relax fauteuils. Zo is er nog voldoende ruimte voor de grote Berner Sennen honden. De TV kwam op dezelfde plek, maar nu met klepkasten en een vakkenkast voor accessoires. Deze kast en ook de hoge opbergkast heeft de bewoner zelf gemaakt. Er kwam een vleugje zwart. In meubelpootjes, maar ook voor de verlichting. Meubelen en vloerkleed konden de bewoners zelf uitzoeken, ik adviseerde bij de kleurkeuze. Je ziet hoe mooi de spots de kasten en het wandkleed uitlichten. En doe je ze feller, dan kun je er ook prima bij lezen of handwerken. En nergens snoeren!!  Heel eenvoudig te bedienen met het Casambi besturingssysteem. Uiteraard ook de verfkleuren uitgezocht en de vouwgordijnen.

Het is heel sfeervol geworden!

Oude situatie
Reactie van de cliënt

"We zijn blij dat we Marian weer gevraagd hebben om te adviseren en te helpen met de inrichting van ons boerderijtje. Tijdens de verbouw kwam ze met goede adviezen om bepaalde dingen misschien net even anders te doen dan dat op de bouwtekening aangegeven stond. Ook het lichtplan klopte gewoon mede dankzij haar hulp. Ze geeft advies als je bij het uitzoeken van keuken, badkamer, tegels of gordijnen er niet uitkomt of ze gaat gewoon met je mee als je dat fijn vindt. We zijn erg blij met het resultaat."

De boerderij werd helemaal gestript, verduurzaamd en opnieuw ingedeeld. De bewoners wilden een landelijk stoere uitstraling. Doordat ik al vroeg werd betrokken bij het project kon ik per ruimte de indeling checken. Daardoor konden bepaalde constructies nog iets worden aangepast, zoals een draagpaal in de woonkamer die toch weg kon, waardoor de zithoek beter paste. En bij de erker een ander vormgeving waardoor gordijnen meer ruimte kregen. Vanwege schuintes was het soms puzzelen, daarom zijn er diverse maatkasten in de slaapkamers en bijkeuken gekomen.

Het advies bestond uit materiaalkeuze van wanden, plinten, deuren, deurbeslag, trap, tegels, sanitair, keuken, verlichting en accessoires. En uiteraard alle kleuren hiervan. De meubelen in de zithoek zijn bestaand. De eethoek is nieuw.

Voor vrijwel alle ruimtes werden drie verfkleuren gebruikt waardoor het een prachtig geheel is geworden. Zie volgende portfolio’s voor de andere ruimtes

Oude situatie

De keuken wilden de bewoners in landelijke stijl. Vanwege de tegelvloer werd het een houten keuken. Ik adviseerde van keukenfront tot greepjes, tegels, deuren, plinten, wandkleuren, raambekleding en in samenspraak met een lichtadviseur de verlichting.

Ook kwam er een nieuwe eettafel met stoelen. De wens is t.z.t. nog nieuwe barkrukken. Vanwege de kleinkindjes zijn nu de triptrap stoelen handig.

De entree met vide heeft drie hele mooie hanglampen. Bij de trapopgang kwam wandverlichting.

Oude situatie

De toilet en badkamer hebben dezelfde tegelcombinatie en ook zwart sanitair. Leuk zijn de hanglampen in het toilet bij de spiegel.
De goudkleurige tegeltjes in combinatie met de grote marmeren tegels en het zwarte sanitair is prachtig!

 

Oude situatie
Reactie van de cliënt

"Ja, we moeten/willen een nieuwe bank. Maar waar begin je dan? Het één past dan vaak weer niet bij het ander. Daarom hebben wij de hulp van "Elan" gevraagd. En zie het resultaat. We zijn er erg blij mee. Het is veel lichter en gezelliger. BLIJ MEE!"

Wat is het een prachtige ruimte! Het deels hoge balkenplafond, de mooie tegelvloer en de sfeervolle stalraampjes. De bewoners zijn een echtpaar. Tijdens het intakegesprek is er de hoofdvraag:”Hoe krijg ik een mooi geheel?” De bank zit niet lekker, die willen ze sowieso vervangen. Ik adviseerde meer zachtheid en rondere vormen. In plaats van overal zwart leer adviseerde ik stof op alle zitmeubelen. De bewoonster verzamelt het Bunzlau Castle servies. Een Pools servies van handgestempeld keramiek. Dit inspireerde mij tot de blauwtinten. Het behang met de blauwe bloemen heeft de bewoonster zelf uitgezocht.  Het werden tijdloze meubelen in een strakke, luchtiger uitvoering. Met de draaifauteuils kun je eenvoudig TV of tuingericht zitten. De bank op pootjes geeft openheid. De ronde eettafel staat door de vorm minder achterin de hoek. De eiken kasten bleven en hier werd de eettafel op afgestemd. De lamp boven de eettafel oogt gezellig met het licht wat verspreidt door de ruimte. Daarnaast kwamen vloer- en wandlampen met zwarte armaturen wat weer mooi past bij de meubelpootjes. Er kwam een ander vloerkleed en nieuwe gordijnen. Speciaal voor de foto’s mocht ik de eettafel dekken met het serviesgoed! Ook bij de zithoek staan de kopjes natuurlijk prachtig op de tafeltjes.

 

Oude situatie
Voor wie woont

Altijd leuk: behang uitzoeken! Er is enorm veel keuze in behang. Ik vraag welk beddengoed er is en er blijken twee nieuwe overtrekken te zijn met bloemen. Een blauwe en een wat zomerse lichtere variant. De overeenkomsten zijn groentinten. Dit brengt mij bij een groen behang met een stoffen uitstraling. Erg mooi ook bij de vloer en kast. Hierbij komen smaragd groene velvet overgordijnen, voor een warme uitstraling. Door deze groene basis kun je altijd een andere sfeer kiezen met je beddengoed. En vooral als je vaak kiest voor bloemenprints.
De plafondspots kwamen aan een rechte rail en de bedlampjes werden vernieuwd.

Oude situatie
Reactie van de cliënt

"Na al een paar keer het werk van Marian te hebben gezien bij familie wilden wij ook graag haar hulp bij het vernieuwen van onze woonkamer. Marian heeft een plan gemaakt n.a.v. onze wensen, waar wij direct enthousiast over waren. Ze heeft ons voorstellen gedaan voor meubels, kleuren, lichtpunten en lampen. We hebben alle meubels zelf uitgezocht, maar wel aan de hand van haar voorstellen en als we eens twijfelden, dan konden we altijd een beroep op haar doen. We zijn super tevreden met het resultaat! "

Wat is het gezellig geworden! Al een vleugje kerst in huis en de kat ligt heerlijk op de bank te slapen. Ik maakte eerst een plattegrond. Daaruit bleek dat het mooier is om de zit- en eethoek om te draaien. Zo paste een grote hoekbank. Handig met twee tieners. Ik adviseerde om de TV op een beweegbare wandsteun te plaatsen. Deze kan gemakkelijk iets naar voren getrokken worden als je TV wilt kijken. Ik wou de ramen vrij houden want het uitzicht is daar zo mooi! Een ronde eettafel paste het beste, zodat er ook een kast bij kon. Op de wand bij de deur adviseerde ik behang met een wandgrote afbeelding met diepte werking. Qua vormgeving was mijn advies om het zo luchtig mogelijk te houden. De bewoners hebben zelf de meubelen uitgezocht. Ik hielp bij de keuze van de stoffering en gaf tips bij aankopen van verlichting.

 

Oude situatie
Voor wie woont
Reactie van de cliënt

"Voor het opnieuw inrichten van de benedenverdieping hadden wij wel ideeën, maar kwamen er niet helemaal uit. Wij hadden al eens een tekening laten maken in een meubelzaak, maar waren daar niet tevreden over. Via kennissen bij Elan terecht gekomen. Tijdens ons eerste gesprek hadden wij direct een goed gevoel en was er een klik met Marian. Marian heeft rustig onze wensen geïnventariseerd en daar waar nodig op voorhand al een paar adviezen gegeven. Korte tijd later hadden wij een tekening met voorbeelden van meubels en accessoires op de mail gevolgd door een prospectus die Marian in een persoonlijk gesprek heeft toegelicht. Na wat kleine aanpassingen hebben wij de kamer ingericht volgens tekening en voorstellen van Marian. Bij het uitzoeken van de meubels, accessoires en het tapijt heeft Marian meegekeken en geadviseerd. Wij zijn zeer tevreden over de begeleiding en het advies van Marian en erg blij met onze nieuwe inrichting. "

Voor een echtpaar, die tijdens de metamorfose opa en oma mochten worden, gaf ik een uitgebreid advies. De wens was een rustig geheel. De vloer werd opnieuw geschuurd en iets meer vergrijsd in olie afgewerkt. Het leek me fijner om de opstelling van de zithoek te veranderen. Zo zit je meer naar buitengericht (naar het licht toe) en door de TV naar de andere kant te verplaatsen heb je geen last van lichtinval op de TV. Een royaal kleed in zachte kleurstellingen zorgt voor een rustig geheel. Voor eenheid stelde ik voor om eettafel en salontafels in dezelfde uitstraling te kiezen. Behendige salontafels, zodat je de poef ook gemakkelijk tegen de bank kunt zetten, en dan de voetjes omhoog.

Een nieuwe royale vakkenkast kwam tegen de lange wand in de zithoek.  Zo heb je één plek voor veel accessoires wat ook weer rust geeft. Een deel van deze wand werd iets donkerder om de lengte van de muur te breken en duidelijk het zitgedeelte te kaderen. De opbergkast kwam in het middendeel

Het eetgedeelte is ruim. Ik adviseerde daardoor een grote ovale tafel. Ovale tafels zijn in het midden iets breder dan rechthoekige tafels, dit past daar mooi. Het is een 8 persoonstafel. 2 stoelen staan boven. 6 stoelen geeft iets meer tussenruimte en als je meestal samen bent, voelt dit ook iets meer op maat.

Raambekleding, jaloezieën in combinatie met inbetweens werden ook zacht van kleur, evenals de wandkleuren.

Al mijn voorstellen werden doorgevoerd. Door te zorgen voor minder contrast in kleuren is het een rustig en comfortabel geheel geworden.

Oude situatie