Portfolio categorie:

Portfolio categorie: Voor wie zijn huis wil verkopen

Wie zijn huis verkoopt, heeft één vraag: ‘Hoe maak ik van kijkers kopers?’ Als vastgoedstyliste geeft Marian u een professioneel antwoord. Ze kijkt, adviseert en creëert. Een nieuwe kleur, een andere indeling…

Voor wie zijn huis wil verkopen

Naast particuliere woningen, bedrijfspanden en agrarische bedrijven mocht ik deze keer een camping fotograferen voor de verkoop. Wat een ontzettend leuke ervaring! Niet in de laatste plaats door de gastvrije eigenaren.

De camping was druk bezet. Het terrein, omringd door veel groen, ligt midden in de landerijen, bossen en weilanden. Daar zijn diverse luchtfoto’s van gemaakt. Het terrein is speels ingedeeld met waterpartijen en een diversiteit aan bomen en struiken. Ook is er een grote moestuin met kas en een boomgaard. En uiteraard werd ook het bijbehorende theehuis en de sanitaire gebouwen gefotografeerd. En er is een woonhuis en recreatiewoning bij. Veel foto’s dus. Er is ook een filmpje gemaakt, zodat op Funda een uitgebreide presentatie is gekomen.

Voor wie zijn huis wil verkopen
Reactie van de cliënt

"Wat 'n prachtige foto's zijn het geworden. Dank je wel. (whatsapp berichtje)"

Het was geweldig om deze woning te mogen fotograferen voor de verkoop. Allemaal leuke uitzichten, de kleurrijke bloemen, de moestuin, het weilandje met de schapen. Lekker wandelend in het zonnetje tussen stuiken en heggetjes foto’s maken.
Het enige lastige aan een dergelijke opdracht is de grote hoeveelheid aan foto’s. Natuurlijk had ik ook doorkijkjes van de heggenbogen, en de blauwe regen die nog net bloeide ingezoomd…. maar dit zou zorgen voor wel 100 foto’s. En dat is voor een woningpresentatie te veel. En mijn website is ingericht op slechts 7  foto’s. Uiteraard fotografeerde ik ook de binnenzijde van de woning. Dus schrappen en goed kijken welke foto’s echt nodig zijn voor een volledig beeld is hierbij de kunst.

Voor wie zijn huis wil verkopen

Ook voor de verkoop in de agrarische sector fotograferen wij.
Deze geitenboerderij in Noord-Holland werd uitgebreid gefotografeerd. Hier een kleine impressie. Ook maakten we diverse luchtfoto’s om het erf en de omgeving goed weer te kunnen geven.

 

Voor wie zijn huis wil verkopen

Vanwege de schaarste op de woningmarkt worden woningen snel verkocht en wordt er flink op de huizen geboden. Toch zijn goede foto’s ook in deze tijd belangrijk. Nog steeds zoeken mensen vooral op Funda naar een woning. Zou de presentatie niet volledig zijn, dan kunnen mensen afhaken want er is immers geen tijd te verliezen? Natuurlijk is er nog steeds concurentie en wil je dat jouw huis het mooiste huis van de straat is. Met kleine aanpassingen qua styling maak ik het verschil. Ook zorg ik altijd voor discrete foto’s.

En niet alleen woningzoekenden kijken op Funda. Je buren, familie, collega’s…

Dus alle ruimtes uitnodigend en sfeervol op de foto en uiteraard ook de tuin zo gezellig mogelijk!

Voor wie zijn huis wil verkopen

Een foto van tuinen in Hoogeveen, Wachtum, Groningen, Dwingeloo en Oldemarkt.

De maand juni was een fantastische maand voor buitenfotografie. Een voorrecht om genietend van het mooie weer wandelend door tuinen en rondom de woningen, de mooiste foto’s te gaan maken.  En ook afgelopen maand aan diversiteit geen gebrek. Van stadstuintje tot boerderij erf met weids uitzicht en alles daar tussenin. Uiteraard fotografeer ik ook de binnenkant van de woning erbij voor een verkooppresentatie.

Voor wie zijn huis wil verkopen

Fotografie en styling binnen en buiten.

Voor familie van deze bewoners had ik eerder drie woningen in Drenthe met veel succes verkoop-klaar gemaakt. Nu reisde ik af naar ‘s Hertogenbosch. Bewoners zijn niet tevreden over de foto’s op Funda en willen betere foto’s. Wat super leuk dat ze aan mij dachten! Een bijzondere uitdaging, maar het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. De bewoners zijn heel enthousiast. Juist door toevoeging van hoogtefoto’s en een drone filmpje wat eerder ontbrak, kun je het overweldigende gevoel van vrij wonen met een weids uitzicht goed laten zien. Ook zie je meteen hoe royaal de enorme daktuin is.

Samen met Jeroen die de dronefilm en hoogtefoto’s maakte, ging ik er naartoe. Ontvangst met koffie en de enige echte bossche bol. Heerlijk! En na afloop werden we nog getrakteerd op een lekkere lunch en zaten we daar aan de ronde tafel in het kasteel.  Wat een fantastisch penthouse!

Oude situatie
Voor wie zijn huis wil verkopen

De bewoners willen een goede presentatie van de woning.

Tijdens een intake bespreek ik met de bewoners hoe de woning aantrekkelijk gemaakt kan worden voor de verkoop. De woonkamer wordt anders ingedeeld. De bank staat voor een grote raampartij. Dat blokkeert het uitzicht. Door het verschuiven van meubelen wordt het opener. Daarnaast geef ik diverse tips ter voorbereiding op de dag van de fotografie. Daarnaast komen er luchtfoto’s om de ruime kavel goed in beeld te brengen.

Voor wie zijn huis wil verkopen

De wens is om met zo weinig mogelijk kosten de woning verkoopklaar maken.

Voor diverse makelaars mag ik woningen fotograferen. Voordat dit gebeurt ga ik naar de bewoners voor een intakegesprek. Hier leg ik uit wat het belang van mooie sfeervolle foto’s is. De verkoop van een woning begint vaak op Funda. Een snelle verkoop levert het meeste geld op. Per ruimte geef ik tips om de betreffende ruimte zo aantrekkelijk mogelijk te maken, maar ook enigszins neutraal. Ik maak een ‘to do list’ voor de bewoners. Vaak gaat het om opruimen, schoonmaken binnen en buitenzijde en achterstallige klusjes eindelijk gaan doen. Soms zijn ruimtes niet logisch ingericht en dan worden meubelen of accessoires geruild van plek. Zo gaan spullen van een te volle kamer naar een kamer waar nog iets bij kan. Op de dag van fotografie ga ik de puntjes op de i zetten met de styling. Dat betekent ook balkon, dakterras en tuin gezellig maken. Alle foto’s die worden geselecteerd voor Funda, worden nog gecorrigeerd op belichting etc. voor een top resultaat. Een aantal voorbeelden in deze portfolio van diverse woningen.

 

Voor wie zijn huis wil verkopen

De recreatiewoning gaat in de verkoop. Alle ruimtes verkoopklaar maken en fotograferen voor Funda.

De bewoners willen graag een vlotte verkoop en schakelen mij in voor een advies.
De basis, zoals keuken, sanitair en vloer zijn prima.

Er werden nieuwe meubelen aangeschaft voor de zithoek en verder nieuwe accessoires in de accentkleur geel. Dit werd een zonnig, vrolijk geheel. Ook nieuw beddengoed in de slaapkamers en bijpassende baddoeken in de badkamer. Hierna heb ik alles gefotografeerd en ook de picknicktafel voor de fotografie gezellig gemaakt.

Al vlot waren er bezichtigingen en werd de woning snel verkocht. Zelfs de inboedel werd erbij gekocht, omdat de nieuwe bewoners dit zo leuk vonden.

 

 

Oude situatie
Voor wie zijn huis wil verkopen

De wens is een vlotte verkoop.

Er staan meerdere appartementen te koop in het complex, maar er is geen belangstelling.

De woning wordt voorzien van een PVC vloer en ik richt deze in met kartonnen meubelen.

Nadat ik foto’s had gemaakt en dit appartement online kwam, is het snel verkocht.

 

Oude situatie