Portfolio

Reactie van de cliënt

"Verhuizen en je huis opnieuw inrichten, hoe doe je dat? Ik ken Marian vanuit het bestuur van het vrouwelijk netwerk voor vrouwelijke ondernemers. En had al vaak gehoord dat ze je goed kan helpen met het inrichten en kleur geven aan je huis. Dus dat hebben we gedaan. Ze gaat er helemaal voor. En neemt je mee met alles. Professioneel en betrokken. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat. Zelf had ik het niet zo kunnen bedenken. Dus wil je iets anders vraag Marian!"

Een echtpaar met uitwonende volwassen kinderen gaat verhuizen. De keuken en vloer zijn al uitgezocht. Maar dan? De relaxfauteuils blijven, maar verder mag alles worden vernieuwd. Als eerste maak ik een plattegrond. Zo kunnen we weten in welke maat de meubelen kunnen worden besteld. Ik haal de vloer- en keukenkleuren op en stel een kleurenpallet samen. Het vloerkleed met diverse kleuren valt meteen in de smaak. Ook het idee om de meubelen een tint donkerder te kiezen, anders wordt het in combinatie met de vloerkleur wat vlak. De open haard met schoon metselwerk muur gaat weg. Een sfeerhaardje wordt nog overwogen, maar  een wandmeubel met TV en wat kastruimte geniet de voorkeur. De eetkamerstoelen krijgen verschillende kleuren, maar wel weer passend bij het vloerkleed. De raambekleding wordt een inbetween linnenlook in lichte zandkleur. Dit geeft veel sfeer. Wandkleuren ook een beige warme tint. Een rustige basis. In de keuken iets donkerder achter de kastjes, zodat deze mooier uitkomen. Het is een heel sfeervol en warm geheel geworden. Een heerlijk thuis gevoel.

Oude situatie

Een jongeman woonde bij zijn ouders en kocht een huis. Heel leuk dat ik mocht helpen bij de nieuwe meubelen en verlichting. De vloer zag er nog goed uit, maar er kon wel wat kleur bij, ook vanwege de lichtinval. Eerst maakte ik een plattegrond, want de wens was een grote bank. Met de plattegrond erbij gingen we meubelen shoppen. Alle stofkleuren mooi op elkaar afgestemd en qua vormgeving mooie ranke meubelen. Het vloerkleed geeft veel warmte en sfeer.

Het is  een heel mooi geheel geworden. De verlichting bij de bank bevat een tableautje met USB poort en leeslampjes. Er waren geen schilderijen. Ik adviseerde een lange fotoplank. Deze is al mooi gevuld met persoonlijke foto’s en items. Voor de foto’s voor mijn website zijn deze even weggehaald, maar juist deze fotoplank geeft het huis een persoonlijke sfeer.

 

 

Oude situatie

Toen de schuurwoning nog een soort geraamte was, vol gipsplaten en allemaal lege ruimtes, vroegen de bewoners mij voor een kleuradvies.
Eerst heb ik sfeerbeelden gezien. Een zachte Marrakech woonstijl, dus niet te donker. Er was een zwarte keuken uitgezocht, maar behalve zwarte tuindeuren, wilden ze niet overal zwarte deuren.

Doordat de woning scheve muren en schuintes heeft, vonden ze het lastig waar je wandkleuren laat overgaan in plafondkleuren. Bij een kleuradvies is de lichtinval ook van belang.
Het resultaat is prachtig geworden. Wanden zijn in nude. Gekozen is voor ton-sur-ton, dus de deuren, kozijnen en plinten uit de zelfde kleurlijn als de wanden, maar een paar tinten lichter. Zo steekt het mooi af, maar blijft het rustig.

De woning moest ook vooral lekker licht blijven.Daarom zijn de donkere plafond balken ook licht geworden. Nu het plafond in één kleur. Licht en rustig. De balken zie je echt nog wel. Wat komen de meubelen en accessoires nu ook mooi uit!

Oude situatie

De bewoners, een echtpaar, verhuisden van een vrijstaande woning naar een appartement. Hierbij bleek dat de huidige meubelen te groot waren. Alleen de eetkamerstoelen konden blijven. In de slaapkamer paste niet goed een linnenkast. Ik adviseerde om de muur tussen slaap- en woonkamer te verplaatsen, zodat er een mooie schuifdeurkast in de slaapkamer is gerealiseerd. Door de schuintes ontstond in de woonkamer een nis. Hier zijn glasplaten in gekomen, zodat er een mooie vitrinekast in de woonkamer is ontstaan.

We kozen een zeer lichte visgraat parket vloer. Deze is in alle ruimtes op de zelfde verdieping doorgelegd.
De keuken en de meubelen iets donkerder en daarbij weer lichte wanden, heel zacht taupe, zodat het interieur een lichte en ruime uitstraling zou krijgen.

De zithoek kreeg strakke Pode meubelen. Een prachtig wollen kleed maakt het helemaal af en de bekleding van de meubelen in mooie Ploeg stoffen is hier helemaal op afgestemd.

In de eethoek adviseerde ik de Bondi eettafel van Leolux. Door de speelse vorm kan de tafel op diverse manieren geplaatst worden. Er is een dakkapel waardoor je met een rechte tafel het gevoel krijgt dat deze precies in lijn met het dakkapel moet worden geplaatst. Dat zou betekenen dat de zithoek te dicht op de eethoek zou komen. Met deze tafel ontstaat meer ruimte. En de schitterende Secto designlamp erboven maakt het een mooi geheel.

Ook is er een lichtplan gemaakt. Door een rail met diverse spot is overal nu voldoende licht. Alles is dimbaar, dus altijd de juiste sfeer.

Er zijn stijlvolle vitrages met een geblokt motiefje in glanzend materiaal, ook weer in taupe kleuren.

 

 

Oude situatie

De woning werd aan de voorzijde uitgebouwd. De vraag was: Waar komt de keuken? Tuin- of straatgericht? Verder was de wens dat de piano een plek moest krijgen. En de wens was een werkplek. Ik heb twee verschillende indelingen gemaakt. De moeilijkheid was de draagconstructie. Wanneer een draagmuurtje zou blijven, zou de woonkeuken het beste tuingericht kunnen. Echter, de draagmuur werd andersom met een balk gerealiseerd, waardoor de keuken aan de voorzijde van de woning kon. Wat een metamorfose! Ik gaf een totaal advies voor de keuken, vloer, meubelen, verlichting, behang en accessoires. Ook erg mooi is het TV dressoir en de werkplekmeubelen op maat gemaakt. Zie het volgende portfolio van deze woning de keuken.

Oude situatie

De wens was een moderne keuken, maar wel warmte.  Deze metamorfose hoort bij het vorige portfolio. De keuken werd zacht grijs met een taupegrijs blad. Veel laden en kasten, zodat alles uit het zicht is. Tegenover de keuken is de wand behangen met een glans en struktuur. De grote eettafel heeft een betonlook blad, maar de stoelen zijn zacht en comfortabel en hebben een warme kleur. En wat een blikvangers zijn de lampen he? De hal werd ook opgeknapt. De stalen deur is ook een eyecatcher. In de hal werden twee wanden voorzien van behang. En prachtig de wandlampjes. Erg sfeervol geworden.

Oude situatie
Voor wie zijn huis wil verkopen

Vanwege de schaarste op de woningmarkt worden woningen snel verkocht en wordt er flink op de huizen geboden. Toch zijn goede foto’s ook in deze tijd belangrijk. Nog steeds zoeken mensen vooral op Funda naar een woning. Zou de presentatie niet volledig zijn, dan kunnen mensen afhaken want er is immers geen tijd te verliezen? Natuurlijk is er nog steeds concurentie en wil je dat jouw huis het mooiste huis van de straat is. Met kleine aanpassingen qua styling maak ik het verschil. Ook zorg ik altijd voor discrete foto’s.

En niet alleen woningzoekenden kijken op Funda. Je buren, familie, collega’s…

Dus alle ruimtes uitnodigend en sfeervol op de foto en uiteraard ook de tuin zo gezellig mogelijk!

Reactie van de cliënt

"Gelijk na het eerste gesprek gaf Marian ons het vertrouwen dat het goed zou komen. Marian is een erg sympathieke vrouw. Marian ging met onze opdracht enorm professioneel om, er werd niet gelijk gestuurd op een complete vernieuwing van de inrichting, maar gezocht naar overeenkomsten en nieuwe oplossingen. Dit heeft geleid tot een flinke metamorfose van onze woonkamer, waarmee we hopelijk nog jaren vooruit kunnen. Jos en Mieke Plas"

De zwarte leren banken waren aan vervanging toe. Het gestreepte behang mocht worden vervangen. En wat te doen met de rode fauteuils? Mijn advies was een 2 en 3 zits bank te kiezen. Niet te hoge rug, vanwege de ramen. Hierbij een leren relaxfauteuil. Een heerlijk royaal zacht vloerkleed. De salontafels zijn nieuw en met de ronde vormen wat speelser.

Er waren blauwe en gele accessoires, maar ook mooie vazen in diverse groentinten. Zo kwam ik uit op de taupe basiskleuren. Vanwege de lichtinval adviseer ik donker behang met een luxe motief. De TV valt daardoor iets minder op. De oker accessoires staan prachtig! Maar willen de bewoners een keer oranje, groen of paars als accentkleur: alles past bij deze basis. Ook sluiten de kleuren mooi aan bij de bestaande raambekleding.

Oude situatie
Reactie van de cliënt

"Wij hebben advies gevraagd aan Marian omdat we graag de kleuren in de woonkamer wilden aanpassen. Hier hadden wel al een idee over, maar we wisten niet zeker of de kleurencombinatie goed uit zou pakken. De kleurtint die we hadden gekozen matcht niet goed met de vloer. Zij heeft de kleur daarom aangepast zodat deze wel goed combineerde met de vloer en daarbij ook rekening gehouden met het schilderij aan de muur. Daarnaast wilden we iets meer warmte in huis. Door het toepassen van een kleed in de woonkamer is het een warm en gezellig geheel geworden. We zijn hier dan ook ontzettend blij mee. "

Met alleen een andere wandkleur is het al een grote metamorfose geworden.
De wanden waren zacht groen en wit. Het grote schilderij van de nachtwacht inspireerde mij voor een zachte oker/mosterd kleur.

Ook prachtig dit oker bij de bruine meubelen. Ik combineerde het met een warme grijstint. De hoge kast die eerst wit was, kreeg uit de zelfde kleurstrip een middengrijze kleur.

Het vloerkleed met grijs en ook iets oker en blauw met een vintage uitstraling past erg mooi bij de bank en maakt het tot een prachtig geheel.

Hoe mooi de gele kleur op jouw beeldscherm uitkomt weet ik niet. In de namiddag maakte ik de foto’s en vanwege de schemering moest ik bijflitsen. Ik kan je verzekeren dat het echt heel mooi is geworden!

Reactie van de cliënt

"We zijn dik tevreden over hoe Marian ons heeft geholpen. Toen ze de plattegrond en het boekje met meubelen, het behang en de kleuren liet zien, vonden we alles al mooi. Toen we samen met Marian naar de winkel gingen konden we alles bekijken en werden we alleen maar enthousiaster. We zijn heel blij met het prachtige eindresultaat! J&W Loovers. "

Van een kleine dichte keuken naar één grote ruimte met nieuwe keuken.

De eetkamerstoelen en de relaxfauteuils moesten blijven. De rest werd helemaal nieuw. Er kwam een L- vormige keuken met barretje waarvoor ik petrol krukken adviseerde. In de achterpui kwamen veel ramen vanwege het prachtige vrije uitzicht. De schouw ging eruit, deze zat op een onhandige plek. Ook wilden ze geen balken plafond meer. Het moest moderner. Mijn hele advies, van bank tot vloerkleed, van kasten tot verlichting vonden de bewoners prachtig. Zelfs de oker kussens moesten het worden.

 

Oude situatie