Portfolio

Toen de schuurwoning nog een soort geraamte was, vol gipsplaten en allemaal lege ruimtes, vroegen de bewoners mij voor een kleuradvies.
Eerst heb ik sfeerbeelden gezien. Een zachte Marrakech woonstijl, dus niet te donker. Er was een zwarte keuken uitgezocht, maar behalve zwarte tuindeuren, wilden ze niet overal zwarte deuren.

Doordat de woning scheve muren en schuintes heeft, vonden ze het lastig waar je wandkleuren laat overgaan in plafondkleuren. Bij een kleuradvies is de lichtinval ook van belang.
Het resultaat is prachtig geworden. Wanden zijn in nude. Gekozen is voor ton-sur-ton, dus de deuren, kozijnen en plinten uit de zelfde kleurlijn als de wanden, maar een paar tinten lichter. Zo steekt het mooi af, maar blijft het rustig.

De woning moest ook vooral lekker licht blijven.Daarom zijn de donkere plafond balken ook licht geworden. Nu het plafond in één kleur. Licht en rustig. De balken zie je echt nog wel. Wat komen de meubelen en accessoires nu ook mooi uit!

Oude situatie

De bewoners, een echtpaar, verhuisden van een vrijstaande woning naar een appartement. Hierbij bleek dat de huidige meubelen te groot waren. Alleen de eetkamerstoelen konden blijven. In de slaapkamer paste niet goed een linnenkast. Ik adviseerde om de muur tussen slaap- en woonkamer te verplaatsen, zodat er een mooie schuifdeurkast in de slaapkamer is gerealiseerd. Door de schuintes ontstond in de woonkamer een nis. Hier zijn glasplaten in gekomen, zodat er een mooie vitrinekast in de woonkamer is ontstaan.

We kozen een zeer lichte visgraat parket vloer. Deze is in alle ruimtes op de zelfde verdieping doorgelegd.
De keuken en de meubelen iets donkerder en daarbij weer lichte wanden, heel zacht taupe, zodat het interieur een lichte en ruime uitstraling zou krijgen.

De zithoek kreeg strakke Pode meubelen. Een prachtig wollen kleed maakt het helemaal af en de bekleding van de meubelen in mooie Ploeg stoffen is hier helemaal op afgestemd.

In de eethoek adviseerde ik de Bondi eettafel van Leolux. Door de speelse vorm kan de tafel op diverse manieren geplaatst worden. Er is een dakkapel waardoor je met een rechte tafel het gevoel krijgt dat deze precies in lijn met het dakkapel moet worden geplaatst. Dat zou betekenen dat de zithoek te dicht op de eethoek zou komen. Met deze tafel ontstaat meer ruimte. En de schitterende Secto designlamp erboven maakt het een mooi geheel.

Ook is er een lichtplan gemaakt. Door een rail met diverse spot is overal nu voldoende licht. Alles is dimbaar, dus altijd de juiste sfeer.

Er zijn stijlvolle vitrages met een geblokt motiefje in glanzend materiaal, ook weer in taupe kleuren.

 

 

Oude situatie
Voor wie zijn huis wil verkopen

Vanwege de schaarste op de woningmarkt worden woningen snel verkocht en wordt er flink op de huizen geboden. Toch zijn goede foto’s ook in deze tijd belangrijk. Nog steeds zoeken mensen vooral op Funda naar een woning. Zou de presentatie niet volledig zijn, dan kunnen mensen afhaken want er is immers geen tijd te verliezen? Natuurlijk is er nog steeds concurentie en wil je dat jouw huis het mooiste huis van de straat is. Met kleine aanpassingen qua styling maak ik het verschil. Ook zorg ik altijd voor discrete foto’s.

En niet alleen woningzoekenden kijken op Funda. Je buren, familie, collega’s…

Dus alle ruimtes uitnodigend en sfeervol op de foto en uiteraard ook de tuin zo gezellig mogelijk!

Reactie van de cliënt

"Gelijk na het eerste gesprek gaf Marian ons het vertrouwen dat het goed zou komen. Marian is een erg sympathieke vrouw. Marian ging met onze opdracht enorm professioneel om, er werd niet gelijk gestuurd op een complete vernieuwing van de inrichting, maar gezocht naar overeenkomsten en nieuwe oplossingen. Dit heeft geleid tot een flinke metamorfose van onze woonkamer, waarmee we hopelijk nog jaren vooruit kunnen. Jos en Mieke Plas"

De zwarte leren banken waren aan vervanging toe. Het gestreepte behang mocht worden vervangen. En wat te doen met de rode fauteuils? Mijn advies was een 2 en 3 zits bank te kiezen. Niet te hoge rug, vanwege de ramen. Hierbij een leren relaxfauteuil. Een heerlijk royaal zacht vloerkleed. De salontafels zijn nieuw en met de ronde vormen wat speelser.

Er waren blauwe en gele accessoires, maar ook mooie vazen in diverse groentinten. Zo kwam ik uit op de taupe basiskleuren. Vanwege de lichtinval adviseer ik donker behang met een luxe motief. De TV valt daardoor iets minder op. De oker accessoires staan prachtig! Maar willen de bewoners een keer oranje, groen of paars als accentkleur: alles past bij deze basis. Ook sluiten de kleuren mooi aan bij de bestaande raambekleding.

Oude situatie
Reactie van de cliënt

"Wij hebben advies gevraagd aan Marian omdat we graag de kleuren in de woonkamer wilden aanpassen. Hier hadden wel al een idee over, maar we wisten niet zeker of de kleurencombinatie goed uit zou pakken. De kleurtint die we hadden gekozen matcht niet goed met de vloer. Zij heeft de kleur daarom aangepast zodat deze wel goed combineerde met de vloer en daarbij ook rekening gehouden met het schilderij aan de muur. Daarnaast wilden we iets meer warmte in huis. Door het toepassen van een kleed in de woonkamer is het een warm en gezellig geheel geworden. We zijn hier dan ook ontzettend blij mee. "

Met alleen een andere wandkleur is het al een grote metamorfose geworden.
De wanden waren zacht groen en wit. Het grote schilderij van de nachtwacht inspireerde mij voor een zachte oker/mosterd kleur.

Ook prachtig dit oker bij de bruine meubelen. Ik combineerde het met een warme grijstint. De hoge kast die eerst wit was, kreeg uit de zelfde kleurstrip een middengrijze kleur.

Het vloerkleed met grijs en ook iets oker en blauw met een vintage uitstraling past erg mooi bij de bank en maakt het tot een prachtig geheel.

Hoe mooi de gele kleur op jouw beeldscherm uitkomt weet ik niet. In de namiddag maakte ik de foto’s en vanwege de schemering moest ik bijflitsen. Ik kan je verzekeren dat het echt heel mooi is geworden!

Reactie van de cliënt

"We zijn dik tevreden over hoe Marian ons heeft geholpen. Toen ze de plattegrond en het boekje met meubelen, het behang en de kleuren liet zien, vonden we alles al mooi. Toen we samen met Marian naar de winkel gingen konden we alles bekijken en werden we alleen maar enthousiaster. We zijn heel blij met het prachtige eindresultaat! J&W Loovers. "

Van een kleine dichte keuken naar één grote ruimte met nieuwe keuken.

De eetkamerstoelen en de relaxfauteuils moesten blijven. De rest werd helemaal nieuw. Er kwam een L- vormige keuken met barretje waarvoor ik petrol krukken adviseerde. In de achterpui kwamen veel ramen vanwege het prachtige vrije uitzicht. De schouw ging eruit, deze zat op een onhandige plek. Ook wilden ze geen balken plafond meer. Het moest moderner. Mijn hele advies, van bank tot vloerkleed, van kasten tot verlichting vonden de bewoners prachtig. Zelfs de oker kussens moesten het worden.

 

Oude situatie
Reactie van de cliënt

"Wij hebben een vrijstaande woning gebouwd en kwamen tijdens de bouw er achter dat het niet zo eenvoudig is om kleuren, vloer- wand- en raambekleding uit te zoeken. Daarin hebben wij aan Marian een heel goede steun gehad. Ze kwam voor een 1e gesprek bij ons thuis waar wij besproken hebben wat onze bedoeling was. Daarna volgde een 1e ontwerp en later enige verfijningen. Tijdens de bouw heeft ze meegelopen in het proces en hebben het plan samen verder ontwikkeld. Onze keuze viel op een pvc vloer maar welke kleur? Marian is op zoek gegaan en kwam met een neutrale kleur, welke zowel beneden als boven is aangebracht. Ook heeft ze veel aangereikt wat er op de wanden zou kunnen, stucwerk en sauzen of behang. Samen hebben we de kleuren voor de wanden bepaald en naar aanleiding daarvan hebben wij een kleurenstripje gekregen wat makkelijk is om te gebruiken bij eventuele nieuwe aankopen/veranderingen. Ook bij de inrichting heeft ze geadviseerd. Zonder haar was het niet zo’n kloppend geheel geworden als het nu is. Jan en Klaasje"

Advies over indeling, vloeradvies, kleuradvies keuken, raambekleding en wandafwerking.Het uitgangspunt waren alle bestaande meubelen. De bruine bank, cognac kleurige fauteuil- en eetkamerstoelen, maar ook de antieke en notenhouten kasten. Ik koos een grijs/beige matte vloer. Het keukenontwerp was al klaar. Ik koos hoogglans (net niet) wit, voor een moderne luxe uitstraling. Diverse wanden kregen behang. In de woonkamer o.a. met een subtiel streepje en de slaapkamer een zalm kleurig behang, waarbij ik ook meteen nieuw beddengoed mocht uitzoeken. De tegels in toilet en badkamers werden ook in grijs/beige tint gekozen. Zowel de antieke meubelen, als de nieuw trap, kleuren prachtig bij de gekozen vloer. Het verlichtingsplan was al door een architectenbureau ontworpen. Dit werd een combinatie van bestaande en nieuwe armaturen.

Oude situatie
Voor wie woont
Reactie van de cliënt

"Ongeveer 12 jaar geleden zijn wij in dit huis komen wonen. Een heerlijk huis, maar de indeling van de kamer was vrij lastig in te richten. We kwamen er zelf niet uit, na allerlei pogingen hebben wij jou in 2016 om advies gevraagd. Je hebt eerst een plan gemaakt en rekening gehouden met kleuren, indeling en licht. Het is een fijn en warm interieur geworden! Onlangs hebben wij een tuinkamer aangebouwd en omdat het de eerste keer zo goed was bevallen hebben wij jou opnieuw om advies gevraagd. Het resultaat is wederom prachtig en wat zijn we blij met het interieur, wat helemaal naar onze smaak is. We raden je absoluut aan voor iedereen die zoekend is naar inrichting en interieur! Marga Schonewille"

Advies over indeling, vloer, verlichting, wandafwerking behang en verfkleur en meubelen. De sfeer van de tuinkamer sluit erg mooi aan bij de woonkamer en keuken. Het behang geeft een fijne sfeer en de kleur voelt knus en geborgen. Wat erg goed gelukt is, zijn de aansluitingen van TV en verlichting. Snoeren mooi weggewerkt en ingebouwd. Omdat ik een plattegrond met verlichtingsplan heb gemaakt, konden de aansluitingen op de juiste plek, voordat de stucadoor kwam.

Naast de inbouwspots in wand en plafond is er een wandlamp voor het lezen en een decoratieve vloerlamp.

Het is heerlijk relaxen in deze sfeervolle tuinkamer.

 

 

Oude situatie
Reactie van de cliënt

"Marian heeft allereerst heel goed geluisterd naar mijn wensen en dit uitgewerkt in een advies voorzien van sfeerbeelden. Ze heeft mij ook een goed kleuradvies gegeven voor de muren en kozijnen. Toen de schilder bezig was, twijfelde ik over de gekozen kleuren omdat ik ze te grijs vond. Marian zei dat ik vertrouwen moest hebben en nu alle meubelen erin staan, kloppen de kleuren prachtig! En wat ben ik blij dat ik haar tip heb opgevolgd om de keuken te gaan schilderen. Best spannend. Bij deze verf hoefde je niet te schuren. Het is erg mooi geworden. Ik ben heel tevreden over het eindresultaat en het huis voelt goed. Ik krijg regelmatig complimenten over de kleur en sfeer. Die complimenten geef ik graag door aan Marian! Gea Weerts"

Advies voor de vloer, raambekleding en kleur voor plafond, wanden, deuren en plinten.
Deze jaren ’30 woning kreeg een nieuwe vloer met doorleefde uitstraling. Iets vergrijsd, maar niet te bleek vanwege de kleur van de bestaande houten meubelen. De wanden werden geschilderd in twee tinten warm grijs. Niet te licht omdat er voldoende lichtinval is. Deuren en plinten juist wel licht, zodat deze mooi opvallen. Voor de meeste ramen kwamen brede houten lichtgrijze jaloeziën. Zo blijft de erker ruimtelijk en kun je snel privacy creëren. Vanwege de breedte van de jaloeziën kun je er wel goed doorheen kijken en dat is bij deze woning prettig vanwege het mooie uitzicht. Voor de openslaande deuren linnen gordijnen.

Oude situatie
Voor wie woont
Reactie van de cliënt

"We zijn goed geholpen door Marian. Door haar advies heb ik de warmte weer terug in huis! Ze denkt mee en kijkt praktisch naar de ruimtes in de woning, vooral met betrekking tot mijn kind. Ik wilde vernieuwing maar vooral ook een praktische indeling. Het is echt een warm huis geworden waar wij en ons kind zich nu echt thuis voelen. Metamorfose geslaagd! Monique Wierstra"

Indeling, meubeladvies, behang en kleuradvies. Een jong stel (met zoontje van 2) vindt het nog niet gezellig in huis. Het voelt nog niet als een warme deken. De wanden zijn wit. Het mag iets minder landelijk. Een beetje stoerder.
Ik stel voor om eerst een plattegrond te maken omdat er ook lege plekken zijn en omdat de meubelen deels moeten worden vervangen. De bank met bijpassende fauteuil en hocker blijft voorlopig.
Het indelingsadvies wordt helemaal opgevolgd. De TV hing te hoog, maar ook te ver van de zithoek. Je liep gemakkelijk voor de TV langs en dat is storend als je zit te kijken. De hoge witte kast maakte de ruimte smal. In de nieuwe situatie zijn TV plek en de plek voor een kast omgedraaid. De wand achter het  nieuwe dressoir kreeg een prachtig stoer behang. De TV is nu tegenover de bank gesitueerd. Nieuwe stoere salontafels. Ook kwam er een behaaglijk kleed voor de sfeer, maar de zithoek wordt door het kleed ook meer verbonden. Extra leuk is een tafel in de erker. Deze is tonvormig. De ramen zijn vrij hoog. Aan deze tafel kune je fijn naar buiten kijken. Bovendien kan deze tweede tafel dienen als werkplek of als je een keer een puzzel of hobby wilt laten liggen, maar natuurlijk kun je er ook gezellig eten.

Zie volgende portfolio hieronder hoe de keuken van deze woning is geworden.

 

 

Oude situatie