Portfolio

Kleuradvies wanden en kast en advies vloerkleed

Met alleen al andere kleuren op de wanden is het een grote metamorfose geworden
Voor wie woont

De wanden waren zacht groen en wit. Het grote schilderij van de nachtwacht inspireerde mij voor een zachte oker/mosterd kleur.

Ook prachtig dit oker bij de bruine meubelen. Ik combineerde het met een warme grijstint. De hoge kast die eerst wit was, kreeg uit de zelfde kleurstrip een middengrijze kleur.

Het vloerkleed met grijs en ook iets oker en blauw met een vintage uitstraling past erg mooi bij de bank en maakt het tot een prachtig geheel.

Hoe mooi de gele kleur op jouw beeldscherm uitkomt weet ik niet. In de namiddag maakte ik de foto’s en vanwege de schemering moest ik bijflitsen. Ik kan je verzekeren dat het echt heel mooi is geworden!

Een aanbouw van 2.5 meter zorgt voor een ware metamorfose

Totaaladvies voor meubelen, verlichting, vloer, kleurgebruik, accessoires.
Voor wie woont

Van een kleine dichte keuken naar één grote ruimte met nieuwe keuken.

De eetkamerstoelen en de relaxfauteuils moesten blijven. De rest werd helemaal nieuw. Er kwam een L- vormige keuken met barretje. De achterpui met veel glas vanwege het prachtige vrije uitzicht, hoewel dat op de foto vanwege dichte mist niet zo duidelijk zichtbaar is. De schouw ging eruit, deze zat op een onhandige plek. Ook wilden ze geen balken plafond meer. Het moest moderner. Mijn hele advies, van bank tot vloerkleed, van barkruk tot verlichting vonden de bewoners prachtig. Zelfs de oker kussens moesten het worden.

Ik weet niet wie er meer aan het glunderen was toen alles klaar was, de bewoners of ik…

Oude situatie

Interieuradvies nieuwbouw woning

Indeling, vloeradvies, kleuradvies keuken, raambekleding en wandafwerking.
Voor wie woont

Het uitgangspunt voor mijn advies bij deze woning waren alle bestaande meubelen. De bruine bank, cognac kleurige fauteuil- en eetkamerstoelen, maar ook de antieke en notenhouten kasten. Ik koos een grijs/beige matte vloer. Het keukenontwerp was al klaar. Ik koos hoogglans (net niet) wit, voor een moderne luxe uitstraling. Diverse wanden kregen behang. In de woonkamer o.a. met een subtiel streepje en de slaapkamer een zalm kleurig behang, waarbij ik ook meteen nieuw beddengoed mocht uitzoeken. De tegels in toilet en badkamers werden ook in grijs/beige tint gekozen. Zowel de antieke meubelen, als de nieuw trap, kleuren prachtig bij de gekozen vloer. Het verlichtingsplan was al door een architectenbureau ontworpen. Dit werd een combinatie van bestaande en nieuwe armaturen.

Oude situatie

Interieuradvies tuinkamer

Advies over indeling, vloer, verlichting, wandafwerking behang en verfkleur en meubelen.
Voor wie woont

De sfeer van de tuinkamer sluit erg mooi aan bij de woonkamer en keuken. Het behang geeft een fijne sfeer en de kleur voelt knus en geborgen. Wat erg goed gelukt is, zijn de aansluitingen van TV en verlichting. Snoeren mooi weggewerkt en ingebouwd. Omdat ik een plattegrond met verlichtingsplan heb gemaakt, konden de aansluitingen op de juiste plek, voordat de stucadoor kwam.

Naast de inbouwspots in wand en plafond is er een wandlamp voor het lezen en een decoratieve vloerlamp.

Het is heerlijk relaxen in deze sfeervolle tuinkamer.

 

 

Oude situatie

Interieuradvies woonkamer. Bestaande meubelen, verlichting en accessoires.

Advies voor de vloer, raambekleding en kleur voor plafond, wanden, deuren en plinten.
Voor wie woont

Deze jaren ’30 woning kreeg een nieuwe vloer met doorleefde uitstraling. Iets vergrijsd, maar niet te bleek vanwege de kleur van de bestaande houten meubelen. De wanden werden geschilderd in twee tinten warm grijs. Niet te licht omdat er voldoende lichtinval is. Deuren en plinten juist wel licht, zodat deze mooi opvallen. Voor de meeste ramen kwamen brede houten lichtgrijze jaloeziën. Zo blijft de erker ruimtelijk en kun je snel privacy creëren. Vanwege de breedte van de jaloeziën kun je er wel goed doorheen kijken en dat is bij deze woning prettig vanwege het mooie uitzicht. Voor de openslaande deuren linnen gordijnen. Jaloeziën zijn daar niet handig.

Oude situatie

Interieuradvies woonkamer

Indeling, meubeladvies, behang en kleuradvies.
Voor wie woont

Het is inmiddels een jaar geleden. Een jong stel (met zoontje van 2) vindt het nog niet gezellig in huis. Het voelt nog niet als een warme deken. De wanden zijn wit. Het mag iets minder landelijk. Een beetje stoerder.
Ik stel voor om eerst een plattegrond te maken omdat er ook lege plekken zijn en omdat de meubelen deels moeten worden vervangen. De bank met bijpassende fauteuil en hocker blijft voorlopig.
Het indelingsadvies wordt helemaal opgevolgd. De TV hing te hoog, maar ook te ver van de zithoek. Je liep gemakkelijk voor de TV langs en dat is storend als je zit te kijken. De hoge witte kast maakte de ruimte smal. In de nieuwe situatie zijn TV plek en de plek voor een kast omgedraaid. De wand achter het  nieuwe dressoir kreeg een prachtig stoer behang. De TV is nu tegenover de bank gesitueerd. Nieuwe stoere salontafels. Ook kwam er een behaaglijk kleed voor de sfeer, maar de zithoek wordt door het kleed ook meer verbonden. Extra leuk is een tafel in de erker. Deze is tonvormig. De ramen zijn vrij hoog. Aan deze tafel kune je fijn naar buiten kijken. Bovendien kan deze tweede tafel dienen als werkplek of als je een keer een puzzel of hobby wilt laten liggen, maar natuurlijk kun je er ook gezellig eten.

Zie volgende portfolio hieronder hoe de keuken van deze woning is geworden.

 

 

Oude situatie

Interieuradvies woonkeuken

Indeling, meubeladvies, behang en kleuradvies
Voor wie woont

Toen ik een jaar geleden voor de intake op bezoek was, nam ik plaats op een eettafelbank. De poot van de eettafel zit een beetje in de weg. Niet ideaal. (zie laatste foto, before) Het voelt verder enigszins kaal in huis. Alle wanden zijn wit. Er is al wel een prachtige nieuwe keuken. De wens is warmte en een iets stoerdere sfeer.
Als ik de plattegrond heb gemaakt, verras ik de bewoners met een speelhoek op de plek waar ik eerst aan tafel zat. Een fijne plek waar hun zoontje kan zitten spelen en knutselen, maar waar ook voldoende ruimte is om het speelgoed op te bergen. Het speelhoekje wordt nog voorzien van een boekenplank en foto’s of schilderijen op de wand. Vanuit de keuken heb je er het zicht op.  Maar vanuit de zithoek, waar je ’s avonds TV gaat kijken, heb je het speelgoed juist uit het zicht.  Een ronde tafel komt tussen speelhoek en keuken, bij de openslaande deuren. Hier heb je veel lichtinval en je kijkt zo de tuin in. Compacte stoeltjes zonder armleuning, zodat er ruimte genoeg is om aan beide zijden van het eiland, de keuken in te kunnen lopen.

In het afgelopen jaar kreeg ik altijd een enthousiast whatsappje met foto toegestuurd wanneer er weer iets gerealiseerd was. Heel leuk om zo betrokken te blijven, want ook ik ben altijd zeer benieuwd naar het eindresultaat.

Het portfolio hierboven met de zithoek hoort bij deze woonkeuken.

 

 

Oude situatie

Interieuradvies woonkamer. Een mix van bestaande en nieuwe meubelen

Kleuradvies voor vloer en wanden en indelingsadvies.
Voor wie woont

De bewoners kregen een super strakke nieuwe keuken in diverse grijstinten. Een prachtig licht geheel. Dit in tegenstelling tot de woonkamer die donker en bruin was. Het was geen mooi geheel met de keuken. Daarom werd ik ingeschakeld. Mijn advies was om de vloer te vernieuwen of deze te vergrijzen. Dit laatste is gebeurt. De woonkamer is veel lichter en de grijze vloer sluit veel beter aan bij de antracietkleurige plavuizen in de keuken. De wanden werden grijs/beige geschilderd. Ook de bruine kozijnen en vensterbanken werden licht. Alle kasten bleven. Deze komen ook mooier uit op de vergrijsde vloer. Op mijn advies werden de banken vervangen. Er stond een 3 en een 2 zits bank. Met name de 2-zits bank, die schuin stond, voelde vol. Meestal is het echtpaar samen, dus een zitplaats minder is geen probleem. Zijn de kinderen en kleinkinderen op bezoek, dan zijn er nog de stoelen bij de eettafel. Bij de nieuwe opstelling is gekozen voor een nieuwe ranke bank en 2 fauteuils. Ook deze rankere meubelen geven een ruimtelijk effect. Een mooi kleed erbij. Het antieke kastje stond tegen een smal muurtje naast de haldeur. Deze komt mooier uit in de zithoek. Nu is het een prachtig geheel met de keuken geworden.

 

Oude situatie

Kleuradvies woonkamer

Een kleurtester met groen stond niet goed. Wat nu?
Voor wie woont

De bewoners wilden de woonkamer een kleurtje geven. Met een kleurtester was een groen vlak op de muur bij het grote pauwenschilderij aangebracht. De twijfel sloeg toe. Een andere  kleur groen? Of blauw? Het groen paste niet goed bij de bestaande meubelen. Ik kwam uit op een grijsblauwe kleur. Prachtig bij het pauwendoek! Een tint lichter de wanden bij de ramen en ook op de wand bij het gedeelte tussen woonkamer en keuken. De lichtste tint achter het groene dressoir. Het is een heel mooi geheel met drie kleuren geworden. De wanden zijn niet steeds van de ene tot de andere hoek geschilderd, maar bijvoorbeeld bij de kachel is de lichte kleur de hoek door gegaan. Zo ook bij de deur.

Oude situatie

Interieuradvies woonkamer.

Advies over indeling, nieuwe banken, raambekleding, planten, vloerkleed, schilderijen, kussens.
Voor wie woont

De banken zijn aan vervanging toe. De woonkamer is ruim, maar zoveel ruimte maakt het ook minder knus. Je zit ver bij elkaar vandaan. Ik start met een indelingsadvies en verander de opstelling. De mooie banken komen los van de wanden. Meer richting haard en TV. De bestaande fauteuil komt op een andere plek.
Een nieuw lichter vloerkleed met glanzende vleug past mooier op de antraciet kleurige tegelvloer. Hierbij kies ik de nieuwe banken een beetje donkerder. Banken op een pootje, zodat de banken luchtig in de ruimte lijken.
De verlichting wordt deels vervangen.
Voor de ramen komen vouwgordijnen. Deze passen mooier dan de inbetweens.
Twee nieuwe fotoprints van vakantiefoto’s worden op canvas afgedrukt. Nieuwe heerlijke zachte velvet kussens.
De planten zijn gekozen in samenwerking met HDM bedrijfsgroen. Hydrocultuur. Eén prachtige hoge nieuwe pot.
De salontafel werd donker geschilderd.

Oude situatie