Portfolio

Interieuradvies woonkamer. Een mix van bestaande en nieuwe meubelen

Kleuradvies voor vloer en wanden en indelingsadvies.
Voor wie woont

De bewoners kregen een super strakke nieuwe keuken in diverse grijstinten. Een prachtig licht geheel. Dit in tegenstelling tot de woonkamer die donker en bruin was. Het was geen mooi geheel met de keuken. Daarom werd ik ingeschakeld. Mijn advies was om de vloer te vernieuwen of deze te vergrijzen. Dit laatste is gebeurt. De woonkamer is veel lichter en de grijze vloer sluit veel beter aan bij de antracietkleurige plavuizen in de keuken. De wanden werden grijs/beige geschilderd. Ook de bruine kozijnen en vensterbanken werden licht. Alle kasten bleven. Deze komen ook mooier uit op de vergrijsde vloer. Op mijn advies werden de banken vervangen. Er stond een 3 en een 2 zits bank. Met name de 2-zits bank, die schuin stond, voelde vol. Meestal is het echtpaar samen, dus een zitplaats minder is geen probleem. Zijn de kinderen en kleinkinderen op bezoek, dan zijn er nog de stoelen bij de eettafel. Bij de nieuwe opstelling is gekozen voor een nieuwe ranke bank en 2 fauteuils. Ook deze rankere meubelen geven een ruimtelijk effect. Een mooi kleed erbij. Het antieke kastje stond tegen een smal muurtje naast de haldeur. Deze komt mooier uit in de zithoek. Nu is het een prachtig geheel met de keuken geworden.

 

Oude situatie

Interieuradvies tuinkamer

Advies over indeling, vloer, verlichting, wandafwerking behang en verfkleur en meubelen.
Voor wie woont

De sfeer van de tuinkamer sluit erg mooi aan bij de woonkamer en keuken. Het behang geeft een fijne sfeer en de kleur voelt knus en geborgen. Wat erg goed gelukt is, zijn de aansluitingen van TV en verlichting. Snoeren mooi weggewerkt en ingebouwd. Omdat ik een plattegrond met verlichtingsplan heb gemaakt, konden de aansluitingen op de juiste plek, voordat de stucadoor kwam.

Naast de inbouwspots in wand en plafond is er een wandlamp voor het lezen en een decoratieve vloerlamp.

Het is heerlijk relaxen in deze sfeervolle tuinkamer.

 

 

Oude situatie
Voor wie woont

De bewoners wilden de woonkamer een kleurtje geven. Met een kleurtester was een groen vlak op de muur bij het grote pauwenschilderij aangebracht. De twijfel sloeg toe. Een andere  kleur groen? Of blauw? Het groen paste niet goed bij de bestaande meubelen. Ik kwam uit op een grijsblauwe kleur. Prachtig bij het pauwendoek! Een tint lichter de wanden bij de ramen en ook op de wand bij het gedeelte tussen woonkamer en keuken. De lichtste tint achter het groene dressoir. Het is een heel mooi geheel met drie kleuren geworden. De wanden zijn niet steeds van de ene tot de andere hoek geschilderd, maar bijvoorbeeld bij de kachel is de lichte kleur de hoek door gegaan. Zo ook bij de deur.

Oude situatie

Interieuradvies woonkamer.

Advies over indeling, nieuwe banken, raambekleding, planten, vloerkleed, schilderijen, kussens.
Voor wie woont

De banken zijn aan vervanging toe. De woonkamer is ruim, maar zoveel ruimte maakt het ook minder knus. Je zit ver bij elkaar vandaan. Ik start met een indelingsadvies en verander de opstelling. De mooie banken komen los van de wanden. Meer richting haard en TV. De bestaande fauteuil komt op een andere plek.
Een nieuw lichter vloerkleed met glanzende vleug past mooier op de antraciet kleurige tegelvloer. Hierbij kies ik de nieuwe banken een beetje donkerder. Banken op een pootje, zodat de banken luchtig in de ruimte lijken.
De verlichting wordt deels vervangen.
Voor de ramen komen vouwgordijnen. Deze passen mooier dan de inbetweens.
Twee nieuwe fotoprints van vakantiefoto’s worden op canvas afgedrukt. Nieuwe heerlijke zachte velvet kussens.
De planten zijn gekozen in samenwerking met HDM bedrijfsgroen. Hydrocultuur. Eén prachtige hoge nieuwe pot.
De salontafel werd donker geschilderd.

Oude situatie

Interieuradvies woonkamer.

Advies in opstelling, meubelen, verlichting, sfeer, kleurstellingen en accessoires.
Voor wie woont

Een senioren echtpaar woont al enkele maanden in een twee-onder-een-kapwoning. De vloer is nieuw en alle wanden zijn geschilderd in RAL 9010. Mijn hulp wordt ingeschakeld omdat de meubelen aan vervanging toe zijn. Maar waar komt de TV? De vloerkleur viel tegen. Het is te donker. En welke raambekleding? Want overdag is elk lichtstraaltje gewenst.

Tijdens het intakegesprek blijken er boven veel boeken en accessoires te zijn welke nog niet zijn uitgepakt. In de opslag staat nog een leuk theekastje. Er is nog geen plek voor serviesgoed. Als eerste maak ik een plattegrond om de indeling vast te stellen.  Mijn advies is om een TV te integreren in een wandmeubel waardoor er ook plek ontstaat voor boeken en accessoires, maar waar ook het serviesgoed in opgeborgen kan worden. Twee fijne fauteuils komen TV gericht,  met daarbij een bijzettafel. In de zelfde stijl salontafels. Daarnaast een bank, zodat er voldoende zitplaatsen zijn als er bezoek is, maar ook fijn als je een keer op de bank zou willen liggen. Ook de eettafel en stoelen zijn nieuw.

Ik kies een licht kleed, zodat het donkere gevoel uit de zithoek verdwijnt. In de woonkamer komen lichte rolgordijnen met een structuur. Alle accessoires krijgen een mooie plek. Zo heb ik in en op het theekastje alle blauwe accessoires geplaatst en de aardetinten in het wandmeubel. Ook alle schilderijen zijn zoveel mogelijk op vorm en kleur opgehangen.  Erg mooi, strak, modern, gecombineerd met diverse antieke en dierbare accessoires.

Oude situatie

Interieuradvies woonkamer.

Totaaladvies van vloer, wandafwerking, meubelen, raambekleding, verlichting en vloerkleed.
Voor wie woont

Deze jaren 70 woning werd volledig gestript, uitgebouwd en gemoderniseerd. Eerst zou er een slaapkamer met badkamer beneden komen, maar uiteindelijk werd gekozen om voorlopig boven te slapen en eerst een speelhoek voor de kleinkinderen te creëren. De badkamer beneden kwam er wel.

In de zithoek is de TV gesitueerd, maar er is ook een sfeerhaard in de kast gekomen. In de tussenruimte tegenover de keuken kwam een grote ovale eettafel met 8 stoelen. Omdat mevrouw diverse verzamelingen heeft, is er gekozen voor open kasten, zodat alle accessoires een plekje konden krijgen. In het gedeelte van de kinderhoek kwam een dichte kast voor spelletjes.

Ook een blikvanger is het behang wat een soort houtprint is. Ondanks de grote ruimte is het toch heel knus geworden en helemaal naar wens van de bewoners.

Advies gegeven voor indeling, aankoopbegeleiding meubelen, zowel in maat, vorm als stoffering. Advies in vloerkleed en raambekleding. Advies in wandafwerking. Styling van accessoires.

Zie het volgende portfolio voor keuken, slaap- en badkamer van deze woning

Oude situatie

Keukenadvies.

Advies in opstelling en sfeer van de keuken en kleuradvies voor alle wanden.
Voor wie woont

De bewoners hadden de keuken van hun dromen gezien. Een keuken met houten fronten. Dit werd mijn uitgangspunt voor de kleurstelling van de hele woning. Ik heb gekozen voor iets meer taupe kleuren, zodat het niet te bruin zou worden. Stoere grepen op de keukenkasten.

Zie hierboven voor portfolio van de woonkamer en hieronder voor de slaap- en badkamer.

Oude situatie

Slaap- en badkameradvies.

Advies voor materiaal en kleurgebruik
Voor wie woont

Totaal advies verbouwing van een woonhuis.
Drie ton-sur-ton kleuren zijn door de hele woning toegepast. De slaapkamer  sluit mooi aan bij de badkamerkleuren.
Het behang achter het bed heb ik in een recht kader laten plakken vanwege schuintes in het plafond. Het ornament uiteraard precies in het midden van het bed. Dit is van tevoren goed opgemeten.

Zie hierboven portfolio van de keuken en woonkamer van dezelfde woning.

 

Interieuradvies woonkamer en keuken.

Advies voor nieuwe zitmeubelen, vloerkleed, behang en een andere kleur voor de keukenwand.
Voor wie woont

Mevrouw woont in een prachtig ruim appartement met een lief hondje en eigenwijze leuke kat. De indeling en opstelling van de meubelen bevalt goed. Een nieuwe salontafel is onlangs aangeschaft en ook nieuwe groene kussens op de bank. Bij de aanschaf voor nieuwe fauteuils en eetkamerstoelen loopt mevrouw vast. Op de witte muren mag behang. Als eerste bekijk ik of er een leuker vloerkleed mogelijk is. Het huidige kleed geeft weinig sfeer. Dit nieuwe kleed valt meteen in de smaak. Hier stem ik het behang op af. We nemen de behangstalen en de staal van het vloerkleed mee naar de meubelzaak om fauteuils en eetkamerstoelen op af te stemmen. Dit ook in grijs/groene kleuren. Het nieuwe groen past erg mooi bij de kersenhouten kasten. In de keuken zijn de wanden antraciet. Deze worden donkergroen, zodat ook hier het groen terug komt.

Oude situatie

Interieuradvies mancave.

werkplek, gameroom. Meubelen op maat. Advies voor alle kleuren van materialen.
Voor wie woont

Een bureau en kast werd op maat gemaakt voor deze ruimte. Nu wordt de ruimte optimaal gebruikt. Zo mooi kan maatwerk zijn. Zie detail foto’s. Ook een nieuwe bank.

Oude situatie