Portfolio

Voor wie zijn huis wil verkopen

Naast particuliere woningen, bedrijfspanden en agrarische bedrijven mocht ik deze keer een camping fotograferen voor de verkoop. Wat een ontzettend leuke ervaring! Niet in de laatste plaats door de gastvrije eigenaren.

De camping was druk bezet. Het terrein, omringd door veel groen, ligt midden in de landerijen, bossen en weilanden. Daar zijn diverse luchtfoto’s van gemaakt. Het terrein is speels ingedeeld met waterpartijen en een diversiteit aan bomen en struiken. Ook is er een grote moestuin met kas en een boomgaard. En uiteraard werd ook het bijbehorende theehuis en de sanitaire gebouwen gefotografeerd. En er is een woonhuis en recreatiewoning bij. Veel foto’s dus. Er is ook een filmpje gemaakt, zodat op Funda een uitgebreide presentatie is gekomen.

Reactie van de cliënt

"Samen met Marian heb ik de meubels uitgezocht. Ook de stoffen en kleuren. Ze adviseerde me prima. Het is een prachtig geheel geworden waar ik heel blij mee ben. Bovendien was het heel plezierig om het samen met Marian te doen. Heel tevreden dus!!"

Eerst maakte ik een plattegrondschets en gaf ik suggesties voor kasten. Omdat het appartement geen ramen met vensterbanken heeft, en er wel veel boeken en dierbare spulletjes zijn, adviseer ik vakkenkasten. Een royaal meubel waar de TV op past in combinatie met een opbergkast en vakken voor boeken en accessoires.

In de zithoek een prachtig vloerkleed met een mooie comfortabele bank, een relaxfauteuil en een fijne fauteuil.

Een ronde eettafel past het beste. Hierbij ook weer comfortabele stoelen.

De kast in de keuken bevat veel opbergruimte voor het glasservies en serviesgoed, maar heeft ook een paar open schappen voor boeken en accessoires. En er passen heel veel ‘nieuw huis’ kaartjes bovenop! Te feestelijk om weg te halen voor de foto’s.

De verlichting werd afgestemd op de indeling, zodat kasten en schilderij mooi worden uitgelicht en een fijne leeslamp bij de bank en goede verlichting bij de eettafel.

Ik ging mee naar de woonwinkel om samen met mevrouw de meubelen uit te zoeken en de kleuren van de meubelen en stoffen samen te stellen.

Tot slot mooie soepel vallende gordijnen in een wave plooi, wat hier erg mooi bij past. Het straalt veel warmte en persoonlijkheid uit.

 

Oude situatie

Het advies is voor een gezin met twee jonge kinderen. De keuken was aan vervanging toe. In de oude situatie waren de woonkamer en de keuken twee aparte ruimtes.

De muur ging eruit. Er kwam een nieuwe visgraat vloer. Een prachtige L- vormige keuken staat nu centraal in de ruimte. De bartafel bleef in de keuken. Er kwam een nieuwe royale eettafel bij de zithoek. Naast de grote hoekbank passen twee fauteuils. (op moment van fotografie zijn de nieuwe fauteuils helaas nog niet geleverd) De speelse salontafels en het TV meubel zijn nieuw.

Met de doorbraak van de muur is het lichter, prettiger leefbaar en stijlvol geworden. De hoekbank en eetkamerstoelen worden nog vervangen.

Voor wie woont
Reactie van de cliënt

"Na al twee keer eerder met Marian te hebben samengewerkt met het inrichten van de hal en de praktijkruimte, hebben we haar uiteraard ook gevraagd voor het opnieuw inrichten van onze kamer. En Marian heeft goed geluisterd naar onze wensen, van heel landelijk naar een wat strakkere inrichting met behoud van de sfeer. En dat is gelukt, genoeg ruimte voor onze honden, fijne zitplekken, en een meer dan geslaagd lichtplan. Kortom, het is erg genieten in onze kamer."

De woonkamer moest helemaal worden opgeknapt. We startten met de vloerkeuze. Leisteen (PVC). Het meubilair is aan vervanging toe. De wens was voldoende opbergruimte, goede verlichting en een sfeervol geheel. Ik adviseerde om van de toegangsdeur die nooit als deur gebruikt wordt,  een kast te maken. (deze gaat in de hal open) De wand werd helemaal doorgetrokken. Op de plek waar achter de muur nu een kast is, zijn twee nissen in de muur gemaakt. De muur werd behangen met een natuurlijk ogend structuur behang. Qua opstelling een bank met twee relax fauteuils. Zo is er nog voldoende ruimte voor de grote Berner Sennen honden. De TV kwam op dezelfde plek, maar nu met klepkasten en een vakkenkast voor accessoires. Deze kast en ook de hoge opbergkast heeft de bewoner zelf gemaakt. Er kwam een vleugje zwart. In meubelpootjes, maar ook voor de verlichting. Meubelen en vloerkleed konden de bewoners zelf uitzoeken, ik adviseerde bij de kleurkeuze. Je ziet hoe mooi de spots de kasten en het wandkleed uitlichten. En doe je ze feller, dan kun je er ook prima bij lezen of handwerken. En nergens snoeren!!  Heel eenvoudig te bedienen met het Casambi besturingssysteem. Uiteraard ook de verfkleuren uitgezocht en de vouwgordijnen.

Het is heel sfeervol geworden!

Oude situatie
Voor wie zijn huis wil verkopen
Reactie van de cliënt

"Wat 'n prachtige foto's zijn het geworden. Dank je wel. (whatsapp berichtje)"

Het was geweldig om deze woning te mogen fotograferen voor de verkoop. Allemaal leuke uitzichten, de kleurrijke bloemen, de moestuin, het weilandje met de schapen. Lekker wandelend in het zonnetje tussen stuiken en heggetjes foto’s maken.
Het enige lastige aan een dergelijke opdracht is de grote hoeveelheid aan foto’s. Natuurlijk had ik ook doorkijkjes van de heggenbogen, en de blauwe regen die nog net bloeide ingezoomd…. maar dit zou zorgen voor wel 100 foto’s. En dat is voor een woningpresentatie te veel. En mijn website is ingericht op slechts 7  foto’s. Uiteraard fotografeerde ik ook de binnenzijde van de woning. Dus schrappen en goed kijken welke foto’s echt nodig zijn voor een volledig beeld is hierbij de kunst.

Reactie van de cliënt

"We zijn blij dat we Marian weer gevraagd hebben om te adviseren en te helpen met de inrichting van ons boerderijtje. Tijdens de verbouw kwam ze met goede adviezen om bepaalde dingen misschien net even anders te doen dan dat op de bouwtekening aangegeven stond. Ook het lichtplan klopte gewoon mede dankzij haar hulp. Ze geeft advies als je bij het uitzoeken van keuken, badkamer, tegels of gordijnen er niet uitkomt of ze gaat gewoon met je mee als je dat fijn vindt. We zijn erg blij met het resultaat."

De boerderij werd helemaal gestript, verduurzaamd en opnieuw ingedeeld. De bewoners wilden een landelijk stoere uitstraling. Doordat ik al vroeg werd betrokken bij het project kon ik per ruimte de indeling checken. Daardoor konden bepaalde constructies nog iets worden aangepast, zoals een draagpaal in de woonkamer die toch weg kon, waardoor de zithoek beter paste. En bij de erker een ander vormgeving waardoor gordijnen meer ruimte kregen. Vanwege schuintes was het soms puzzelen, daarom zijn er diverse maatkasten in de slaapkamers en bijkeuken gekomen.

Het advies bestond uit materiaalkeuze van wanden, plinten, deuren, deurbeslag, trap, tegels, sanitair, keuken, verlichting en accessoires. En uiteraard alle kleuren hiervan. De meubelen in de zithoek zijn bestaand. De eethoek is nieuw.

Voor vrijwel alle ruimtes werden drie verfkleuren gebruikt waardoor het een prachtig geheel is geworden. Zie volgende portfolio’s voor de andere ruimtes

Oude situatie

De keuken wilden de bewoners in landelijke stijl. Vanwege de tegelvloer werd het een houten keuken. Ik adviseerde van keukenfront tot greepjes, tegels, deuren, plinten, wandkleuren, raambekleding en in samenspraak met een lichtadviseur de verlichting.

Ook kwam er een nieuwe eettafel met stoelen. De wens is t.z.t. nog nieuwe barkrukken. Vanwege de kleinkindjes zijn nu de triptrap stoelen handig.

De entree met vide heeft drie hele mooie hanglampen. Bij de trapopgang kwam wandverlichting.

Oude situatie

De toilet en badkamer hebben dezelfde tegelcombinatie en ook zwart sanitair. Leuk zijn de hanglampen in het toilet bij de spiegel.
De goudkleurige tegeltjes in combinatie met de grote marmeren tegels en het zwarte sanitair is prachtig!

 

Oude situatie
Reactie van de cliënt

"Ja, we moeten/willen een nieuwe bank. Maar waar begin je dan? Het één past dan vaak weer niet bij het ander. Daarom hebben wij de hulp van "Elan" gevraagd. En zie het resultaat. We zijn er erg blij mee. Het is veel lichter en gezelliger. BLIJ MEE!"

Wat is het een prachtige ruimte! Het deels hoge balkenplafond, de mooie tegelvloer en de sfeervolle stalraampjes. De bewoners zijn een echtpaar. Tijdens het intakegesprek is er de hoofdvraag:”Hoe krijg ik een mooi geheel?” De bank zit niet lekker, die willen ze sowieso vervangen. Ik adviseerde meer zachtheid en rondere vormen. In plaats van overal zwart leer adviseerde ik stof op alle zitmeubelen. De bewoonster verzamelt het Bunzlau Castle servies. Een Pools servies van handgestempeld keramiek. Dit inspireerde mij tot de blauwtinten. Het behang met de blauwe bloemen heeft de bewoonster zelf uitgezocht.  Het werden tijdloze meubelen in een strakke, luchtiger uitvoering. Met de draaifauteuils kun je eenvoudig TV of tuingericht zitten. De bank op pootjes geeft openheid. De ronde eettafel staat door de vorm minder achterin de hoek. De eiken kasten bleven en hier werd de eettafel op afgestemd. De lamp boven de eettafel oogt gezellig met het licht wat verspreidt door de ruimte. Daarnaast kwamen vloer- en wandlampen met zwarte armaturen wat weer mooi past bij de meubelpootjes. Er kwam een ander vloerkleed en nieuwe gordijnen. Speciaal voor de foto’s mocht ik de eettafel dekken met het serviesgoed! Ook bij de zithoek staan de kopjes natuurlijk prachtig op de tafeltjes.

 

Oude situatie
Voor wie woont

Altijd leuk: behang uitzoeken! Er is enorm veel keuze in behang. Ik vraag welk beddengoed er is en er blijken twee nieuwe overtrekken te zijn met bloemen. Een blauwe en een wat zomerse lichtere variant. De overeenkomsten zijn groentinten. Dit brengt mij bij een groen behang met een stoffen uitstraling. Erg mooi ook bij de vloer en kast. Hierbij komen smaragd groene velvet overgordijnen, voor een warme uitstraling. Door deze groene basis kun je altijd een andere sfeer kiezen met je beddengoed. En vooral als je vaak kiest voor bloemenprints.
De plafondspots kwamen aan een rechte rail en de bedlampjes werden vernieuwd.

Oude situatie