Portfolio

Interieuradvies nieuwbouw woning

Indeling, vloeradvies, kleuradvies keuken, raambekleding en wandafwerking.
Voor wie woont

Het uitgangspunt voor mijn advies bij deze woning waren alle bestaande meubelen. De bruine bank, cognac kleurige fauteuil- en eetkamerstoelen, maar ook de antieke en notenhouten kasten. Ik koos een grijs/beige matte vloer. Het keukenontwerp was al klaar. Ik koos hoogglans (net niet) wit, voor een moderne luxe uitstraling. Diverse wanden kregen behang. In de woonkamer o.a. met een subtiel streepje en de slaapkamer een zalm kleurig behang, waarbij ik ook meteen nieuw beddengoed mocht uitzoeken. De tegels in toilet en badkamers werden ook in grijs/beige tint gekozen. Zowel de antieke meubelen, als de nieuw trap, kleuren prachtig bij de gekozen vloer. Het verlichtingsplan was al door een architectenbureau ontworpen. Dit werd een combinatie van bestaande en nieuwe armaturen.

Oude situatie

Interieuradvies tuinkamer

Advies over indeling, vloer, verlichting, wandafwerking behang en verfkleur en meubelen.
Voor wie woont

De sfeer van de tuinkamer sluit erg mooi aan bij de woonkamer en keuken. Het behang geeft een fijne sfeer en de kleur voelt knus en geborgen. Wat erg goed gelukt is, zijn de aansluitingen van TV en verlichting. Snoeren mooi weggewerkt en ingebouwd. Omdat ik een plattegrond met verlichtingsplan heb gemaakt, konden de aansluitingen op de juiste plek, voordat de stucadoor kwam.

Naast de inbouwspots in wand en plafond is er een wandlamp voor het lezen en een decoratieve vloerlamp.

Het is heerlijk relaxen in deze sfeervolle tuinkamer.

 

 

Oude situatie

Interieuradvies woonkamer. Bestaande meubelen, verlichting en accessoires.

Advies voor de vloer, raambekleding en kleur voor plafond, wanden, deuren en plinten.
Voor wie woont

Deze jaren ’30 woning kreeg een nieuwe vloer met doorleefde uitstraling. Iets vergrijsd, maar niet te bleek vanwege de kleur van de bestaande houten meubelen. De wanden werden geschilderd in twee tinten warm grijs. Niet te licht omdat er voldoende lichtinval is. Deuren en plinten juist wel licht, zodat deze mooi opvallen. Voor de meeste ramen kwamen brede houten lichtgrijze jaloeziën. Zo blijft de erker ruimtelijk en kun je snel privacy creëren. Vanwege de breedte van de jaloeziën kun je er wel goed doorheen kijken en dat is bij deze woning prettig vanwege het mooie uitzicht. Voor de openslaande deuren linnen gordijnen. Jaloeziën zijn daar niet handig.

Oude situatie

Interieuradvies woonkamer

Indeling, meubeladvies, behang en kleuradvies.
Voor wie woont

Het is inmiddels een jaar geleden. Een jong stel (met zoontje van 2) vindt het nog niet gezellig in huis. Het voelt nog niet als een warme deken. De wanden zijn wit. Het mag iets minder landelijk. Een beetje stoerder.
Ik stel voor om eerst een plattegrond te maken omdat er ook lege plekken zijn en omdat de meubelen deels moeten worden vervangen. De bank met bijpassende fauteuil en hocker blijft voorlopig.
Het indelingsadvies wordt helemaal opgevolgd. De TV hing te hoog, maar ook te ver van de zithoek. Je liep gemakkelijk voor de TV langs en dat is storend als je zit te kijken. De hoge witte kast maakte de ruimte smal. In de nieuwe situatie zijn TV plek en de plek voor een kast omgedraaid. De wand achter het  nieuwe dressoir kreeg een prachtig stoer behang. De TV is nu tegenover de bank gesitueerd. Nieuwe stoere salontafels. Ook kwam er een behaaglijk kleed voor de sfeer, maar de zithoek wordt door het kleed ook meer verbonden. Extra leuk is een tafel in de erker. Deze is tonvormig. De ramen zijn vrij hoog. Aan deze tafel kune je fijn naar buiten kijken. Bovendien kan deze tweede tafel dienen als werkplek of als je een keer een puzzel of hobby wilt laten liggen, maar natuurlijk kun je er ook gezellig eten.

Zie volgende portfolio hieronder hoe de keuken van deze woning is geworden.

 

 

Oude situatie

Interieuradvies woonkeuken

Indeling, meubeladvies, behang en kleuradvies
Voor wie woont

Toen ik een jaar geleden voor de intake op bezoek was, nam ik plaats op een eettafelbank. De poot van de eettafel zit een beetje in de weg. Niet ideaal. (zie laatste foto, before) Het voelt verder enigszins kaal in huis. Alle wanden zijn wit. Er is al wel een prachtige nieuwe keuken. De wens is warmte en een iets stoerdere sfeer.
Als ik de plattegrond heb gemaakt, verras ik de bewoners met een speelhoek op de plek waar ik eerst aan tafel zat. Een fijne plek waar hun zoontje kan zitten spelen en knutselen, maar waar ook voldoende ruimte is om het speelgoed op te bergen. Het speelhoekje wordt nog voorzien van een boekenplank en foto’s of schilderijen op de wand. Vanuit de keuken heb je er het zicht op.  Maar vanuit de zithoek, waar je ’s avonds TV gaat kijken, heb je het speelgoed juist uit het zicht.  Een ronde tafel komt tussen speelhoek en keuken, bij de openslaande deuren. Hier heb je veel lichtinval en je kijkt zo de tuin in. Compacte stoeltjes zonder armleuning, zodat er ruimte genoeg is om aan beide zijden van het eiland, de keuken in te kunnen lopen.

In het afgelopen jaar kreeg ik altijd een enthousiast whatsappje met foto toegestuurd wanneer er weer iets gerealiseerd was. Heel leuk om zo betrokken te blijven, want ook ik ben altijd zeer benieuwd naar het eindresultaat.

Het portfolio hierboven met de zithoek hoort bij deze woonkeuken.

 

 

Oude situatie

Interieuradvies woonkamer. Een mix van bestaande en nieuwe meubelen

Kleuradvies voor vloer en wanden en indelingsadvies.
Voor wie woont

De bewoners kregen een super strakke nieuwe keuken in diverse grijstinten. Een prachtig licht geheel. Dit in tegenstelling tot de woonkamer die donker en bruin was. Het was geen mooi geheel met de keuken. Daarom werd ik ingeschakeld. Mijn advies was om de vloer te vernieuwen of deze te vergrijzen. Dit laatste is gebeurt. De woonkamer is veel lichter en de grijze vloer sluit veel beter aan bij de antracietkleurige plavuizen in de keuken. De wanden werden grijs/beige geschilderd. Ook de bruine kozijnen en vensterbanken werden licht. Alle kasten bleven. Deze komen ook mooier uit op de vergrijsde vloer. Op mijn advies werden de banken vervangen. Er stond een 3 en een 2 zits bank. Met name de 2-zits bank, die schuin stond, voelde vol. Meestal is het echtpaar samen, dus een zitplaats minder is geen probleem. Zijn de kinderen en kleinkinderen op bezoek, dan zijn er nog de stoelen bij de eettafel. Bij de nieuwe opstelling is gekozen voor een nieuwe ranke bank en 2 fauteuils. Ook deze rankere meubelen geven een ruimtelijk effect. Een mooi kleed erbij. Het antieke kastje stond tegen een smal muurtje naast de haldeur. Deze komt mooier uit in de zithoek. Nu is het een prachtig geheel met de keuken geworden.

 

Oude situatie

Kleuradvies woonkamer

Een kleurtester met groen stond niet goed. Wat nu?
Voor wie woont

De bewoners wilden de woonkamer een kleurtje geven. Met een kleurtester was een groen vlak op de muur bij het grote pauwenschilderij aangebracht. De twijfel sloeg toe. Een andere  kleur groen? Of blauw? Het groen paste niet goed bij de bestaande meubelen. Ik kwam uit op een grijsblauwe kleur. Prachtig bij het pauwendoek! Een tint lichter de wanden bij de ramen en ook op de wand bij het gedeelte tussen woonkamer en keuken. De lichtste tint achter het groene dressoir. Het is een heel mooi geheel met drie kleuren geworden. De wanden zijn niet steeds van de ene tot de andere hoek geschilderd, maar bijvoorbeeld bij de kachel is de lichte kleur de hoek door gegaan. Zo ook bij de deur.

Oude situatie

Interieuradvies woonkamer.

Advies over indeling, nieuwe banken, raambekleding, planten, vloerkleed, schilderijen, kussens.
Voor wie woont

De banken zijn aan vervanging toe. De woonkamer is ruim, maar zoveel ruimte maakt het ook minder knus. Je zit ver bij elkaar vandaan. Ik start met een indelingsadvies en verander de opstelling. De mooie banken komen los van de wanden. Meer richting haard en TV. De bestaande fauteuil komt op een andere plek.
Een nieuw lichter vloerkleed met glanzende vleug past mooier op de antraciet kleurige tegelvloer. Hierbij kies ik de nieuwe banken een beetje donkerder. Banken op een pootje, zodat de banken luchtig in de ruimte lijken.
De verlichting wordt deels vervangen.
Voor de ramen komen vouwgordijnen. Deze passen mooier dan de inbetweens.
Twee nieuwe fotoprints van vakantiefoto’s worden op canvas afgedrukt. Nieuwe heerlijke zachte velvet kussens.
De planten zijn gekozen in samenwerking met HDM bedrijfsgroen. Hydrocultuur. Eén prachtige hoge nieuwe pot.
De salontafel werd donker geschilderd.

Oude situatie

Interieuradvies woonkamer.

Advies in opstelling, meubelen, verlichting, sfeer, kleurstellingen en accessoires.
Voor wie woont

Een senioren echtpaar woont al enkele maanden in een twee-onder-een-kapwoning. De vloer is nieuw en alle wanden zijn geschilderd in RAL 9010. Mijn hulp wordt ingeschakeld omdat de meubelen aan vervanging toe zijn. Maar waar komt de TV? De vloerkleur viel tegen. Het is te donker. En welke raambekleding? Want overdag is elk lichtstraaltje gewenst.

Tijdens het intakegesprek blijken er boven veel boeken en accessoires te zijn welke nog niet zijn uitgepakt. In de opslag staat nog een leuk theekastje. Er is nog geen plek voor serviesgoed. Als eerste maak ik een plattegrond om de indeling vast te stellen.  Mijn advies is om een TV te integreren in een wandmeubel waardoor er ook plek ontstaat voor boeken en accessoires, maar waar ook het serviesgoed in opgeborgen kan worden. Twee fijne fauteuils komen TV gericht,  met daarbij een bijzettafel. In de zelfde stijl salontafels. Daarnaast een bank, zodat er voldoende zitplaatsen zijn als er bezoek is, maar ook fijn als je een keer op de bank zou willen liggen. Ook de eettafel en stoelen zijn nieuw.

Ik kies een licht kleed, zodat het donkere gevoel uit de zithoek verdwijnt. In de woonkamer komen lichte rolgordijnen met een structuur. Alle accessoires krijgen een mooie plek. Zo heb ik in en op het theekastje alle blauwe accessoires geplaatst en de aardetinten in het wandmeubel. Ook alle schilderijen zijn zoveel mogelijk op vorm en kleur opgehangen.  Erg mooi, strak, modern, gecombineerd met diverse antieke en dierbare accessoires.

Oude situatie

Interieuradvies woonkamer.

Totaaladvies van vloer, wandafwerking, meubelen, raambekleding, verlichting en vloerkleed.
Voor wie woont

Deze jaren 70 woning werd volledig gestript, uitgebouwd en gemoderniseerd. Eerst zou er een slaapkamer met badkamer beneden komen, maar uiteindelijk werd gekozen om voorlopig boven te slapen en eerst een speelhoek voor de kleinkinderen te creëren. De badkamer beneden kwam er wel.

In de zithoek is de TV gesitueerd, maar er is ook een sfeerhaard in de kast gekomen. In de tussenruimte tegenover de keuken kwam een grote ovale eettafel met 8 stoelen. Omdat mevrouw diverse verzamelingen heeft, is er gekozen voor open kasten, zodat alle accessoires een plekje konden krijgen. In het gedeelte van de kinderhoek kwam een dichte kast voor spelletjes.

Ook een blikvanger is het behang wat een soort houtprint is. Ondanks de grote ruimte is het toch heel knus geworden en helemaal naar wens van de bewoners.

Advies gegeven voor indeling, aankoopbegeleiding meubelen, zowel in maat, vorm als stoffering. Advies in vloerkleed en raambekleding. Advies in wandafwerking. Styling van accessoires.

Zie het volgende portfolio voor keuken, slaap- en badkamer van deze woning

Oude situatie