Advies prachtige nieuwe keuken met kookeiland

Reactie van de cliënt

Twee jaar geleden kochten mijn vriend en ik onze eerste woning. Er moest van alles aan gebeuren. Van het uitkiezen van een vloer tot aan nieuwe gordijnen, kleuren op de muur en uiteindelijk een nieuwe keuken. Dit was een uitgelezen kans om mijn moeder in te schakelen voor advies. Samen hebben we gekeken naar ons moodboard. Op advies van haar zijn we gegaan voor een neutrale basis, omdat ik zelf graag zo nu en dan iets wil veranderen in huis. Ze geeft je de ruimte voor eigen ideeën en je eigen persoonlijke smaak en sluit haar advies daarbij aan. Het is leuk om te merken hoe mijn moeder een aantal stappen vooruit denkt en voorziet hoe bepaalde keuzes kunnen uitpakken waar je zelf niet altijd rekening mee houdt. Bijvoorbeeld op het gebied van kleur of vanuit praktisch oogpunt. Ik ben erg blij met het resultaat!

Advies voor onze oudste dochter en haar vriend. De wens is een eilandkeuken. Hier is alle ruimte voor. Het eerste ontwerp van de keukenzaak is het wat mij betreft net niet. Hierin staan hoge kasten aan weerskanten met een plank ertussen. De kookplaat is in het midden van het eiland gesitueerd. Handig met spetters, maar de vloer kan tegen spetters.
Ik bekijk hoe alles past in het geheel. Er zijn twee openslaande deuren in de achtergevel en er zijn destijds inbetweens gekozen voor  beide ramen/deuren. We bekijken of het mooi is om de gordijnen naar één kant te plaatsen, maar vinden dit niet zo geslaagd.
Er moet dus ruimte zijn voor de inbetweens. Daarom wordt het ontwerp aangepast en start het met een passtuk links naast de koelkast (hoge kast). Nu past de rail/raambekleding prima! Twee hoge kasten naast elkaar vinden we mooier.

Aan het eiland komen twee barkrukken. (Deze staan in bestelling, zie foto) Daarom komt de kookplaat aan de zijkant. Zo zit je prettiger aan het eiland dan met een hete pan voor je. Bovendien heb je veel meer bladruimte. Voor het uitrollen van deeg is alle ruimte, maar je kunt ook nog iets leuks op het eiland plaatsen. Bloemen, of een mooie (fruit)schaal. Er is gekozen voor een etagère met serviesgoed. Het afzuigsysteem zit in de kookplaat. Dit geeft een ruimtelijk effect nu er geen afzuigkap zichtbaar is.

Er kwam een plank op maat in de kleur van de vloer, met ingefreesde LED verlichting. Ook kwam er sfeer verlichting op de hoge kasten.
Daarnaast spots om het eiland goed te verlichten, maar ook om de accessoires die op de plank staan mee uit te lichten. Verlichting met het Casambi lichtregelsysteem, zodat je het licht naar wens kunt dimmen.

Mijn advies was een licht blad. Ze houden van een licht huis. Ze hadden diverse grijze samples, maar uiteindelijk werden ze ook enthousiast van deze lichte marmerlook. Qua tegels adviseerde ik bij de matte keuken en het matte blad, deze smalle hoogglans tegels.

Qua verf een warm roze/beige kleur. Er was ook belangstelling voor deze kleur tegels, maar met goede basiskleuren voor de keuken, kun je een wandje heel eenvoudig eens een ander kleurtje geven. Groen, blauw…. Vul maar in. Roze tegels blijven doorgaans zo lang zitten, tot de keuken aan vervanging toe is. Nu zijn blad en tegels rustiger bij elkaar en het kleuraccent zit nu op de wand en loopt ook mooi door achter de hoge kasten waardoor je nog meer van deze accentkleur ziet.

 

 

Enthousiast geworden?