Interieuradvies woonkeuken. Eethoek werd speelhoek

Reactie van de cliënt

Indeling, meubeladvies, behang en kleuradvies. Toen ik een jaar geleden voor de intake op bezoek was, nam ik plaats op een eettafelbank. De poot van de eettafel zit een beetje in de weg. Niet ideaal. (zie foto, before) Het voelt verder enigszins kaal in huis. Alle wanden zijn wit. Er is al wel een prachtige nieuwe keuken. De wens is warmte en een iets stoerdere sfeer.
Als ik de plattegrond heb gemaakt, verras ik de bewoners met een speelhoek op de plek waar ik eerst aan tafel zat. Een fijne plek waar hun zoontje kan zitten spelen en knutselen, maar waar ook voldoende ruimte is om het speelgoed op te bergen. Het speelhoekje wordt nog voorzien van een boekenplank en foto’s of schilderijen op de wand. Vanuit de keuken heb je er het zicht op.  Maar vanuit de zithoek, waar je ’s avonds TV gaat kijken, heb je het speelgoed juist uit het zicht.  Een ronde tafel komt tussen speelhoek en keuken, bij de openslaande deuren. Hier heb je veel lichtinval en je kijkt zo de tuin in. Compacte stoeltjes zonder armleuning, zodat er ruimte genoeg is om aan beide zijden van het eiland, de keuken in te kunnen lopen.

In het afgelopen jaar kreeg ik altijd een enthousiast whatsappje met foto toegestuurd wanneer er weer iets gerealiseerd was. Heel leuk om zo betrokken te blijven, want ook ik ben altijd zeer benieuwd naar het eindresultaat.

Het portfolio hierboven met de zithoek hoort bij deze woonkeuken.

 

 

Enthousiast geworden?