Interieuradvies woonkamer.

Reactie van de cliënt

Totaaladvies voor de woonkamer en kleuradvies voor de keuken.

De vloer moet opnieuw geschuurd worden en de woonkamer is aan een schilderbeurt toe. Ook zijn de meeste meubelen aan vervanging toe. Omdat er nieuwe meubelen moeten worden aangeschaft maak ik een plattegrond en verras de opdrachtgevers met de inrichting, want ze weten zelf eigenlijk niet wat ze precies willen.

In de nieuwe situatie wordt de zithoek lang gerekter. Een nieuwe bank tegen de zijmuur. De TV hier tegenover op een prachtige wandkast. De haard werd ook vernieuwd. (2 fauteuils en de gordijnen werden behouden)

In de achterkamer stond slechts een schommelstoel met een paar kleine kastjes. Hier is nu een low-dining relax zithoek gesitueerd. Deze nieuwe zithoogte had ik op de beurs ontdekt en nu kon ik het toepassen. De tafel heeft een bladhoogte van 68 cm, dus lager dan een eettafel. De fauteuils zijn hierop qua hoogte aangepast. Je zit dus lager/relaxed aan een grote tafel. Super voor lang natafelen, maar ook handig met een uitgebreide borrel, vergaderen,  spelletjes doen etc. Daarnaast nog een zwevend wandmeubel, in het zelfde materiaal als het TV meubel. Hier kunnen ook veel boeken in. Nu twee kasten voor de boeken i.p.v. één grote kast. Dit geeft een mooiere balans in de woonkamer.

De wanden en deuren kregen de zelfde kleur, maar de muren werden extra mat en de deuren en het houtwerk hoogglans. Tussen de balken aan het plafond kwam een tint lichter.  De grenen vloer is lichter van kleur afgewerkt.

Nieuwe kussens, een plaid en vloerkleed maken het plaatje compleet.

 

Enthousiast geworden?