Raambekleding. Gordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen, shutters, rolgordijnen, duettes, raamfolie…

Mooie raambekleding is de Finishing Touch bij een interieuradvies. Zonder raambekleding voelt het meestal net niet af.
Om goed te kunnen adviseren gaat het om de wensen. Moet de raambekleding privacy bieden of juist openheid. Wil je dat het een zonwerende of isolerende functie krijgt. Voor een slaapkamer: wil je dat deze helemaal donker wordt, of juist niet.
Naast deze wensen is de uitstraling super belangrijk. Voor een hotel chique interieur mag het glanzen, maar voor een landelijk interieur is een natuurlijk (ogend) materiaal passender.
Om een goed advies te kunnen geven heb ik dus met heel wat zaken rekening te houden. Is de ruimte gesitueerd op het noorden of zuiden, dit maakt ook verschil. Met de juiste kleur kun je een ruimte warmer of koeler maken. En daarnaast moet het technisch ook mogelijk zijn. Denk aan draai-kiep ramen. Die zijn handig in gebruik, maar met raambekleding moet je vaak wel de nodige maatregelen nemen als het raam in de kiepstand gaat als je voor bijvoorbeeld jaloezieën wilt gaan. Soms worden ook combinaties gemaakt van bijvoorbeeld rolgordijnen in combinatie met inbetweens.

Ga je voor stof: hou de stof dan altijd tegen het raam, want je zult zien dat onder invloed van daglicht een stof heel anders van kleur kan worden dan wanneer je de stoffen op je tafel hebt uitgestald. Wit wordt vaak crème of gelig. Grijs wordt vaak beige. Beige kan bruin worden. Ook de textuur van de stof kan heel anders gaan lijken. Je ziet de weefstructuur beter als je deze tegen het raam houdt.

En dan bij het inmeten is het belangrijk dat de bediening aan de juiste kant komt. Tegenwoordig kan raambekleding ook elektrisch bedienbaar. Dit is handig als er veel ramen zijn, of bij hoge ramen of dakramen. Of uit gemak, zeker in combinatie met andere slimme functies in je huis, zoals verlichting en beveiliging, dan kan raambekleding in dezelfde app mee doen. Ook vanaf je vakantieadres of slim voorgeprogrammeerd.

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is voor jouw ramen? Ik kijk graag met je mee!

 

 

Enthousiast geworden?