Woontips!

Meer dan ooit is men met het (t)huis bezig. We zijn veel thuis en er wordt veel thuis gewerkt. Ik kan heel goed begrijpen dat mensen juist in deze tijd gezellig en comfortabel willen wonen.

Vaak kun je met een paar simpele aanpassingen je huis weer helemaal up-to-date maken. Maar als styliste ervaar ik ook zovaak mijn meerwaarde! Ik zal een paar voorbeelden noemen wat het verschil kan maken.

  • Bij een kleuradvies gaat het niet altijd over de kleuren voor wanden, maar ik kom ook ‘obstakels’ tegen waarin keuzes moeten worden gemaakt. Zoals vorige week bij mensen die een koof hadden voor de gordijnen. Het plafond moest ook worden geschilderd. De koof moest vanwege kieren worden gekit, maar de koof kan ook weg…. Er is zoveel keuze in raambekleding: Heb jij je ideale raambekleding?
  • Hoe zit het met de plek van stopcontacten of verlichting? Dit kun je nog laten aanleggen voordat je gaat behangen of schilderen en helemaal als je toch al van plan bent om wanden te (laten) stuken. Vooraf een plan levert zoveel extra comfort op!
  • Een nieuwe vloer met vloerverwarming? Denk eens aan een vloerstopcontact. Vooral bij grote woonkamers met een eiland zithoek is het lelijk dat een lampsnoer vanuit de wand komt. Zo’n stopcontact kan heel goed onder de bank. (daarom maak ik ook altijd een plattegrond)

Dit waren maar een paar punten die je inrichting kunnen verbeteren en waarbij je ook al geld kunt besparen door de juiste keuzes te maken. Mijn laatste tip is dan ook:

  • Schakel me in als je PLANNEN hebt. Door samen te brainstormen en een woonwensenlijst te hebben, kunnen we aan de slag, zonder iets over het hoofd te zien.

Nog steeds geef ik advies aan huis, maar ik geef ook online adviezen. Dit kan o.a. per mail, whatsapp of met een videogesprek.

 

Enthousiast geworden?